*Nettavisen* Sport.

Får wild card til OL

Foto: Scanpix/Afp

Kenyanske verdensmestere OL-klare.

30.09.11 15:44

Landets friidrettsforbund har nemlig bestemt seg for å gi dem grønt lys for neste års OL i London allerede nå.

OL-medalje er toppen

- Det var veldig gode nyheter. Det gir meg god tid til å forberede meg i ro og fred. For det er ikke noe jeg ønsker meg mer i denne verden enn å få en olympisk medalje rundt halsen, sier Abel Kirui, som vant maratonløpet under VM i Daegu tidligere i høst.

Der ble det maratongull til Kenya også på kvinnesiden, signert Edna Kiplagat. Landets øvrige VM-vinnere som nå kan glede seg over wild card til lekene neste år er: David Rudisha (800 meter), Asbel Kiprop (1500 meter), Ezekiel Kemboi (3000 meter hinder) og Vivian Cheruiyot (5000 og 10.000 meter).

V-rekord ga OL-billett
I tillegg nyter en annen stor maratonløper, Patrick Makau, godt av forbundets sjenerøsitet. Slett ikke rart, etter å ha vist sin enorme kapasitet sist helg. Da forbedret han Haile Gebrselassies tidligere verdensrekord på 2.03,59 til 2.03,38 under Berlin Marathon.

Både han og Kirui har målet klart: De akter å kopiere sin landsmann Samuel Kamau Wanjiru, som vant maraton under Beijing-lekene i 2008.

- Det må være den beste måten å ære ham på. Nå ber jeg til Gud om å få bevare min gode helse det nærmeste året, sier den nybakte verdensrekordholderen. (ANB)

HTML EMBED

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag