Faren kidnappet - Mikel spilte likevel

Foto: Phil Noble / REUTERS

Chelsea-spilleren fikk beskjed før helgens kamp, men ville ikke skuffe fansen.

15.08.11 12:45

Michael Obi er Chelsea-spiller John Obi Mikels far, og han driver et transportfirma hjemme i Nigeria. Michael Mikel kom ikke tilbake fra jobb fredag ettermiddag, og er ikke blitt sett siden.

John Obi Mikel fikk beskjed om at faren var savnet allerede lørdag, og at man fryktet at det dreide seg om en kidnapping.

Mandag bekrefter The Sem Group, som er Mikels agentfirma, at Michael Obi ble kidnappet fredag. Ingen svarte på telefonen hans fredag, og lørdag var den ikke mulig å nå. Ifølge selskapet skal det ikke ha blitt fremsatt krav om løsepenger.

Til tross for kidnappingen valgte John Obi Mikel å spille kampen mot Stoke, for ikke å skuffe fansen og familien. 24-åringen spilte hele kampen for Chelsea.

Men Mikels agent, John Shittu, forteller at Mikel tar nyheten svært tungt.

- Han er helt knust. Vi var ikke sikre på om vi skulle si det til ham før kmapen. Men etter å ha snakket med manageren og Mike Emenalo (sportsdirektør i Chelsea, red.anm.), ble vi enige om at han hadde rett til å bli informert om noe så alvorlig, sier Shittu ifløge Kickoff.com.

Chelsea vurderer nå sikkerhetstiltak rundt Mikel, og kommer trolig til å holde en pressekonferanse om saken i løpet av mandag.

Kidnappinger er relativt vanlig i Nigeria, spesielt av sentrale aktører innen landets oljeindustri, men også tidligere har fotballpersonligheter og deres familier blitt ofre for den brutale virksomheten.

I 2008 ble broren til Everton-forsvarer Joseph Yobo kidnappet. Han ble løslatt 12 dager senere, men det er ikke kjent om løsepenger ble betalt.

HTML EMBED

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.