RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Fargerik tur på golfbanen

Hører du til dem som aldri får nok av de velkjente figurene fra Nintendo-universet? Da bør du ta en tur på golfbanen med Mario og resten av gjengen.

Som så mange andre Nintendo-spill inneholder dette spillet en rekke småspill bygget rundt hovedkonseptet, i dette tilfellet golf.

Mange muligheter
Du kan selvsagt spille vanlig golf i «Mario Golf: Toadstool Tour», men du kan også forsøke andre golfvarianter, som det å skyte gjennom ringer, skyte så langt du klarer eller skyte på penger.

Dersom du velger vanlig golf, som selvsagt ikke foregår uten noen kreative innslag som for eksempel monstre, det fult mulig å bruke noen timer på å spille et slag golf mot en eller flere venner. Er det trangt i stua kan dere spille opp til fire stykker samtidig.

Enkelt kontrollsystem
Mens tungvekterne innen golfspillsjangeren lar deg bruke analog kontroll for å svinge kølla (for de uinnvidde betyr det at du bruker spakene på gamepaden), holder Nintendo seg til den enkle varianten, nemlig knappene.

Velger du den enkleste måten å slå på trenger du bare å trykke en gang for å sette i gang slaget og en gang til for å slå ballen. Etter hvert som du begynner å få grepet på dette kan du avansere til slag som er en kombinasjon av flere knapper, da kan du spille med større presisjon.

Det enkle kontrollsystemet gjør at alle kan spille dette spillet uten å måtte slå to hundre slag der ballen skrur ut i horisonten for aldri å bli sett igjen. Her kan man sette seg ned å spille uten å trene.

Stadig nye utfordringer
Etter hvert som du spiller og klarer diverse utfordringer låser du opp nye baner og spillmoduser. Som i så mange andre Nintendo-spill er dette selvsagt en motiverende faktor. For hele tiden stiller man seg spørsmålet: - Hva har de funnet på denne gangen?

Belønningen for å slå golfballer høyt og lavt med stor presisjon er verdt hver kalori. Hver modus man låser opp er en gledelig overraskelse.

Verken fugl eller fisk?
Dette er et spill vekker begeistring hos alle. Undertegnede prøvde det på samboeren som tidligere har klaget høylytt over lange golftureringer på Playstation hjemme i stua. Men Mario sjarmerte henne i senk på 1-2-3.

De mange forskjellige småspillene og den glimrende flerspillermodusen gjør at dette er et spill som gir god underholdning. Ulempen er kanskje at det blir vell barnslig i lengden. Mens den yngre garde nok vil juble over de sjarmerende figurene og de vakre og kreative omgivelsene, vil de kanskje ikke synes at golf er tidenes tidtrøyte.

De som er litt eldre vil synes at det er et fengende spill i begynnelsen, men etter hvert som vinnerinstinktet tar overhånd vil de nok finne Mario & Co sin barnslige væremåte litt vell irriterende og ensformig i lengden, uansett hvor sjarmerende de enn måtte være. Men skal du ha et spill som samler hele familien er dette en sikker vinner.

Rar kameravinkel
En annen ting som er med på å legge en demper på begeistringen er en litt tungrodd kameravinkel. Noen ganger saboterer den regelrett slag som egentlig er latterlig enkle. En bagatell når man sitter alene og koser seg, en glipp som kan velte idyllen når kampene begynner å spisse seg til.

Til tross for at man kunne gjort litt mer ut av «Mario Golf: Toadstool Tour» er det likevel et spill som du ikke vil angre på at du kjøpte.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere