22-åringen fra Kamerun er enig om en kontrakt med Bodø/Glimt. Det bekrefter han selv tirsdag.

– Det er alltid et trist øyeblikk å si farvel, men jeg ser fram til et nytt eventyr i Bodø, sier Pemi selv i en kommentar tirsdag.

Interessen fra Glimt har vært kjent en stund og han har fått tillatelse av KBK til å snakke direkte med Glimt de siste dagene og onsdag forrige uke ble også klubbene enige om en pris, noe AN og TK først rapporterte om.

Pemi er nå enig med Glimt om sine personlige betingelser og skal reise til Bodø i løpet av kort tid – etter planen allerede tirsdag.

Der må han gjennomgå den obligatoriske medisinske testen og sluttføre de siste detaljene før han kan signere en treårskontrakt. KBK anser spissen som tapt for klubben og planlegger Obos-ligatilværelsen uten kameruneren.

– Vi får se hvordan sesongen blir når jeg kommer dit. Jeg skal gjøre medisinsk test først, enten i dag eller i morgen (onsdag). Når det er gjort er alt klart, sier Pemi videre.

I slutten av desember ble det kjent at Glimt ønsket å kvitte seg med sommerkjøpet Lars-Jørgen Salvesen som ble hentet fra Strømsgodset sommeren 2022. Mannen de hadde pekt seg ut som erstatter var Pemi, noe Nettavisen rapporterte om før nyttår.

For få dager siden valgte likevel Salvesen å bli værende i Glimt til tross for at klubben hadde en enighet med Viking om en overgang. Det påvirker uansett ikke Glimt som vil ha inn Pemi som et nytt spissalternativ i troppen.

– Pemi er en spiller som har brent veldig mange sjanser for Kristiansund, men han har noen kvaliteter og en enorm fysikk, så hvis Glimt skulle få ham til å fungere, så tror jeg han er et mareritt å spille mot, sier TV 2s ekspert Yaw Amankwah til Nettavisen.

– Det vil være en spiss som vil være spennende å se i et langt bedre lag, og i et mer rigget offensivt system. Han har noen kvaliteter som gjør at han er veldig vanskelig å stoppe på sitt beste, men det er noe uferdig med han. Glimt har vist at de kan få spillere til å blomstre, så i mine øyne vil det være en naturlig og litt typisk Glimt-signering, sier Jesper Mathisen til Nettavisen.

I starten av januar ble Glimt og Pemi enige om de personlige betingelsene, men på det tidspunktet gjenstod det fremdeles noen små detaljer som måtte løses - disse har nå falt på plass.

Glimt har allerede sikret seg Omar Elabdellaoui, Fredrik Bjørkan og Odin Bjørtuft i dette overgangsvinduet. I tillegg melder flere danske medier at Adam Sørensen vil slutte seg til klubben fra Lyngby i løpet av kort tid.