RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Farlige motstandere for nordmenn

(FOTO: STONEHAND PROMOTION)
Sist oppdatert:
Melhus-bokserne Nikita Dubunin og Andreas Evensen tar sjanser med sine valg av motstandere kommende helg.

Begge nordmenn skal opp mot mer erfarne og mer rutinerte boksere i det TV 2-sendte proffstevnet fra Tyskland lørdag kveld.

- Vi kan ikke bare bokse kamper vi er brennsikre på å vinne på forhånd. Da ødelegger vi interessen for boksing hos publikum, TV-seere og sponsorer, skriver normennenes trener Helge Wærøy på sin offisielle hjemmeside, stonehand.no.

Kommer for å vinne
Nikita Dubunin (20) går inn i sin syvende proffkamp mot franske Frank Harroche Horta. Den 26-årige motstanderen har kun tapt to av sine åtte proffkamper og har bokset flere runder enn nordmannen totalt i løpet karrieren.

Franskmannen er dessuten på gli etter å ha vunnet sine to siste kamper og en seier over den ubeseirede nordmannen vil kunne vekke interesse i hjemlandet.

Kampen går i lett-mellomvektsklassen.

Større og mer erfaren
Andreas Evensen (20) møter belgiske Younes Amrani i en såkalt «catchweight»-kamp, dvs. et oppgjør der to boksere fra forskjellige vektklasser møtes på avtalt vekt.

Den snart 27 år gamle belgieren, som vanligvis bokser i lett-weltervekt, har vunnet fem av sine tolv kamper og har tillagt seg hele sekstifire runder med profferfaring. Evensen har totalt fjorten runder i løpet av tre kamper så langt i sin karriere og er registrert som utøver i super-fjærvektsklassen.

Amrani vant sin forrige kamp på knockout over en bokser med erfaring tilsvarende nordmannen.

Riktig å ta sjanser
Boksetrener Helge Wærøy innrømmer at han er spent i forhold til lørdagens kamper, men fastslår samtidig at det å ta sjanser er en vesentlig del av boksesporten.

- Nikita og Andreas begynte ikke med proffboksing for moro skyld. Vi driver et seriøst opplegg og har som mål å nå helt til topps. Hvis ikke vi er villig til å ta utfordringene vi møter på veien dit, har vi heller ikke noe i sporten å gjøre.

Se Nikita Dubunin og Andreas Evensen i aksjon på TV 2 lørdag 4. november, kl. 23.35.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere