RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Farrar og Hushovd deler klassikerne

Foto: Jaime Reina (AFP/Scanpix)
Sist oppdatert:
Garmin-Cervélo har lagt slagplanen foran åpningshelga.

Tyler Farrar tilbrakte fredagen i nærområdet rundt Garmin-Cervélos base i belgiske Melle. Her var det motorpes som gjaldt, når amerikaneren forsøker å finne formen foran søndagens Kuurne-Brussel-Kuurne.

- Det handlet mest av alt om å holde leggene i gang. Foran disse rittene er det at man føler seg pigg, men man vil ikke være utslitt etter treningsøkten. Å tilbringe 45 minutter bak følgebilen gjorde nytten i dag, forteller Farrar til cyclingnews.com.

Han blir ikke å finne ved start under lørdagens Omloop Het Nieuwsblad.

Deler godene
Under årets første brosteinsklassiker satser Garmin-laget i stedet på Thor Hushovd.

- Vi har dybde i laget denne sesongen. Derfor ønsker vi å stille med en pigg lagkaptein foran begge rittene. Thor tar Omloop og jeg tar Kuurne, forteller han.

- Jeg har kjørt Kuurne noen ganger, og har et par topp 10-plasseringer der. Denne gangen starter jeg med friske bein. Det kommer til å bli litt av en opplevelse, legger han til.

Rasch kjører begge
Som procycling.no allerede har omtalt, har Gabriel Rasch blitt innlemmet i Het Nieuwsblad-laget. Her får han følge av Hushovd, David Millar, Roger Hammond, Dan Lloyd, Andreas Klier, Martijn Maaskant og Johan Van Summeren.

I Kuurne kjører Farrar sammen med Rasch, Lloyd, Maaskant, Murilo Fischer, Brett Lancaster, Travis Meyer og Ramunas Navardauskas.

Det betyr at Farrar må vente på brosteinsdebuten med Andreas Klier. Den tidligere Cervélo TestTeam-rytteren er blant de mest rutinerte i hovedfeltet, og en av brikkene hos amerikanerne denne sesongen.

- Det er en stor tilvekst for laget vårt. Vi har hatt et skikkelig sterkt lag tidligere, men vi har vært relativt unge. Å få en slik kapasitet om bord, en som har kjørt disse rittene i alle år og som kjenner dem som sin egen bukselomme, vil gi oss en ny dimensjon.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere