Gå til sidens hovedinnhold

- Farten ikke noe argument

Torbjørn Yggeseth har hele tiden argumentert med at for høy fart er farlig for jentene i skiflyging. Det blir fullstendig tilbakevist av hopptrener Jostein Smedby.

Han er trener for Helena Olsson – som hoppet det nest lengste jentehoppet i verden med 174,5 meter i helgen. Han er også aktiv skiflyger, med en personlig rekord på 210 meter.

Smedby avviser totalt Torbjørn Yggeseths argumentasjon om at høy fart på hoppet er farlig for jentene.

Tullete
- Yggeseth har ikke noe argumentasjon i det hele tatt. Det var andre prøvehoppere som hadde vesentlig høyere fart enn jentene i Vikersund. De hoppet fra samme avsats som jentene, og hadde følgelig to kilometer større fart på hoppet. Det var tydeligvis ikke noe fare.

- Han er bare lojal mot noen gamle karer i FIS som ikke har lyst til å se jenter i hoppbakken. Nå er gubben 70 år, og bare hatt tullete utspill de siste ti årene, fastslår Smedby overfor TV 2 Nettavisen.

Større fart før
Torbjørn Yggeseth hoppet selv skiflyging i sin tid – og da med langt større fart enn det jentene nå har. De hoppet med en fart av rundt 105 km/h i Vikersund.

- Han hadde 20 kilometer i timer mer på hoppet da han hoppa skiflyging enn det jentene har nå. Da var det mye dårligere utstyr og mye dårligere preparerte bakker. Da hadde hopperne mye større høyde over kulen også. Da var det langt farligere enn nå, fastslår Smedby.

Ingen sammenligning
Han er ikke nådig mot formannen i FIS` hoppkomité. Spesielt sammenligningen med gutta. Det hører ikke hjemme noe sted, mener han.

- Det er ikke sånn i andre idretter. Vi ville vel aldri valgt å vrake Bente Skari, bare fordi hun ville vært klart for dårlig hvis hun hadde konkurrert mot Bjørn Dæhlie, sier Jostein Smedby til TV 2 Nettavisen.

Reklame

Strømsjokk: Så mye billigere er fastpris enn spot