Fartsfest i Stavanger!

Foto: hesteguiden.com

Årets utgave av Forus Open har blitt en perle, og vi vil trolig bli vitne til historiens raskeste løp på norsk jord, før vinneren får sin belønning på 1.2 millioner!

27.06.09 21:27

Klikk her for å se våre V65-forslag.

Det raskeste travløpet som er blitt kjørt noensinne i Norge fant sted i Rex Rodney`s Ærespris på nettopp Forus i 2005, når Face Of Speed og Lutfi Kolgjini dundret rundt ovalen på kilometertiden 10.6 Det er meldt strålende vær hele helgen, og alt skulle da ligge til rette for at denne rekorden pulveriseres, med det feltet som samler seg bak startbilens vinger i V65-5.

Vi får nemlig se fem av årets Elitloppsdeltagere til start, og da sier det seg selv at kvaliteten neppe kan bli bedre. I spissen for denne gjengen kommer omstridte Åke Svanstedt med vinneren av den bataljen i form av 3 Torvald Palema. Uansett posisjon underveis dreier det seg naturlig nok om en topp vinnersjanse på ny, for denne herlige Alf Palema-sønnen som passerte 10 millioner kroner innkjørt i den siste starten.

6 Scarlets Aino vil trolig lage fart over forestillingen, noe outsiderduoen 4 Nimrod Borealis og 9 Glen Kronos sannsynligvis vil profitere på til slutt. Førstnevnte var klart positiv på Solvalla (kusken var dog ikke av de beste vi har sett...), mens sistnevnte har funnet et nytt gir nå på slutten.

Nå vinner HC
Vår klare banker for dagen finner vi den tredje avdelingen i form av 5 Staro Va Bene, og når Supergill-sønnen nå har blitt strøket inn til et helt perfekt fjerdespor (har en halv lengde på innvendig hest nesten før bilen slipper fra dette sporet...), er vi ikke i tvil om at føringen i løpet inntas på enkleste vis. 8-åringen er en av landets raskeste fra start, og når han i den siste starten manglet 10 cm på legge inn foran hyperraske Pappniak Laday, sier ikke det så rent lite. Ved den anledningen gikk Holm-traveren helpigg i mål i fra rygg leder, uten å få sjansen til slutt, og fikk således en helt perfekt oppladning frem mot dagens oppgave.

Kjøp Nettavisens ekspertkupong her.

Spillerne på ville veier?
Ja, det spør vi oss selv når 1 Keep On Flying ser ut til å bli en av dagens største favoritter med sine drøye 72 %! Vi leter alltid etter overspilte favoritter, og fra et veldig sjanseartet innerspor på en sprint på dagens arena setter vi varsellampene på for fullt. Kusken sier hesten er kjapp vi vei, men etter litt tankevirksomhet har vi kommet frem til at han i hvert fall ikke var det sist han gjestet Norge!

S.J.`s Photo-sønnen prøvde seg nemlig i et løp på Momarken den 15. mars i fjor, og ved den anledningen var Jensen-traveren spilt ned til 3.7 i vinnerodds. Fra spor tre bak bilen løste han ingen ting fra start, og beskuet siden det hele bakfra. Hesten ble uplassert på 14.0, og kusken mente ved den anledningen at savnet av pisken muligens spilte inn..., i et løp Robis Ingo var en vinner på 13.0 Meget mulig at dette var en engangsforeteelse, men vi må spille på det vi til enhver tid registrerer!

Vi ser oss således nødt til å gardere bredt, og på kapasitet er uansett ikke den norske duoen 8 Megaman Neo og 9 Cromwell stort dårligere. Herdet i tøffe omgivelser er både 3 Finish First (trolig kraftig forbedret med et løp i kroppen etter lang pause) og 7 Smashing Klipp (treneren melder om en hest i toppform, og Smasher-sønnen kan være en sannsynlig tethest), og begge blir ette vårt syn kraftig undervurdert.

Kjøp Nettavisens ekspertkupong her.

Øvrige vurderinger:
V65-1: I stayerløpet mener vi hestene på 20 meter tillegg står veldig fint inne i løpet, og med dokumentert toppform på trioen 8 Real De Rabut, 9 Fisher King og 10 Master Danship tror vi fort vinneren er å finne blant disse. 5 Lughing Stock var blendende i årsdebuten, men siden har det vært litt stang ut (syk nest sist, og galopp sist) for den ultrakapable Fast Photo-sønnen. Treneren melder dog om en hest som er fit for fight, og da skal 5-åringen på ingen måte avskrives.

V65-2: Robert Bergh sender ubeseirede 3 You Bet Hornline til start i 3-årsløpet, og etter de rapportene vi har fått skal det være snakk en hest litt utenom det vanlige. Sann Pellegrino-sønnen har til nå ikke hatt noen som helst konkurranse, og at den sjette strake triumfen blir bokført her er slett ikke utenkelig. Vi likte dog veldig godt 6 Okay Bee i den siste starten, og Turbo Sandy-sønnen er den som i første rekke kan utfordre den store favoritten om den gjeveste sjekken pålydende 200.000 kroner.

V65-4: I Rex Rodney`s Ærespris med flotte 300.000 kroner til vinneren ligger det an til en luftig startside, noe Bo Westergårds stjerne 2 Navy Seal U.S. vil dra nytte av til slutt. Varenne-sønnen imponerte mer enn noen gang i den siste starten ved å sprinte 11.8, og vi blir ikke sjokkert dersom 5-åringen viser frem 10-tallet på søndag.

Ekspertforslag
Til en superspennende V65-omgang på Forus, hvor vi går i mot en av dagens største favoritter har vi satt opp fire spilleforslag på hhv 90, 360, 720 og 1944 kroner, som du ved et enkelt tastetrykk kan kjøpe her .

Det største forslaget er et abc-system, som vi har fylt ut på tre kuponger her , og dette oppsettet kan være et ypperlig alternativ til f. eks. et andelslag!

I tillegg har vi satt opp tre Dagens Dobbel-forslag på hhv 100, 250 og 420 kroner, hvor vi dropper den store favoritten i DD-2, og disse spillene kan du få kjøpt her .

Kjøp en bong og se V65-løpene på nrk.no nett-tvpå søndag kveld!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.