Gå til sidens hovedinnhold

Farvel Fernando

Publikumsfavoritten Fernando Vargas bokset sin avskjedskamp i natt.

Boksesporten var med all sannsynlighet vitne til Fernando «El Feroz» Vargas' siste opptreden i proffringen lørdag morgen norsk tid. Dermed avsluttes en ti år lang karriere spekket med klassiske kamper, nervepirrende øyeblikk og latin-amerikansk machismo på sitt beste.

Avslutter med tap
Etter å ha kommet til kort mot store navn som Oscar De La Hoya, Felix Trinidad og Shane Mosley, ønsket de fleste å se Fernando Vargas vinne kampen han allerede på forhånd hadde annonsert at ville være hans siste i karrieren.

Et slikt resultat ville også stått i god stil til en kamp som fant sted i filmbyen Los Angeles, men i motsetning til en god boksefilm endte Vargas' siste proffopptreden i skuffelse og nederlag – og det mot en bokser som ville ha passet perfekt inn i en rolle som skurk i en Hollywood produksjon.

Tidligere weltervektsmester Ricardo Mayorga - boksesportens mest vulgære utøver – var jevnt over den klart bedre av de to i duellens tolv runder. Ved to anledninger sendte han publikumsyndlingen ned for telling og leverte en av sine beste prestasjoner i ringen på flere år på bekostning av hjemmebokseren.

Ved fullført distanse lød poengsiffrene 114-112, 115-111 og 113-113 – altså en 2-0-1 seier til Mayorga, som aldri vant respekt hos de drøyt ti tusen tilskuerne tilstede i Los Angeles Staples Center.

- Dette er slutten
Etter annonseringen av dommerkortene stod Vargas fremdeles ved sitt tidligere løfte om å legge opp.

- Dette er slutten. Jeg har bokset min siste kamp. Mayorga var den bedre av oss i her i dag, uttalte den normalt hevnlystne 30-åringen.

Fernando Vargas kometkarriere begynte i mars 1997. Allerede i desember året etter vant han IBF-tittelen i lett-mellomvekt (70 kilo) i en alder av 21 år. Senere i karrieren vant han også WBA-tittelen og delte ringen med en rekke kjente navn.

Ved karriereslutt står kamplisten med 26 seire (22 på KO) og fem tap.

Reklame

Nå: Vi selger ut Pondus-bøkene på lager fordi vi skal flytte