*Nettavisen* Sport.

Farvel til veteranene

Seg i mellom har de spilt mer enn 2500 eliteseriekamper. Årets sesong kan bli den siste for en rekke av de mest rutinerte Bosman-spillerne.

10.06.05 14:09

TV 2 Nettavisen presenterte torsdag listen over alle Bosman-spillerne i eliteserien. På oversikten er det en del navn som skiller seg ut. Veteraner og bautasteiner som har satt sitt preg på norsk toppfotball de 15 siste sesongene.

Flere av veteranene blir nok å se på eliteseriebanene også neste år, men for flere av de mest rutinerte er det ubønnhørlig slutt. Her er listen over Norges ti mest rutinerte Bosman-spillere, rangert etter antall kamper i den øverste divisjonen i Norge.

1. Bjørn Johansen, Tromsø. 35 år, 320 kamper
- Det er definitivt det siste året mitt. Når sesongen er slutt skal jeg ha en pause fra alt som har med fotball å gjøre, sier Bjørn Johansen til TV 2 Nettavisen.

2. Erik Hoftun, Rosenborg. 35 år, 319 kamper
Stopperkjempen har slitt denne sesongen, og har varslet at han nok kommer til å gi seg med fotballen til høsten, og at det er uansett er uaktuelt å fortsette karrieren i en annen klubb.

3. Arne Vidar Moen, Tromsø. 33 år, 301 kamper
- Jeg gir meg nok mest sannsynlig. Det er 99 prosent sikker. Og jeg orker nok ikke å fortsette i en annen klubb lenger ned i divisjonssystemet, sier den tidligere Brann-, Lillestrøm- og Vålerenga-stopperen.

4. Ørjan Berg, Rosenborg. 36 år, 269 kamper
Rosenborg har signalisert at de ønsker veteranen med ett år til, men Berg har ennå ikke bestemt seg. Alternativet er å avslutte karrieren i Bodø/Glimt.

5. Bent Inge Johnsen, Odd Grenland. 33 år, 263 kamper
Fremtiden avhenger av om Odd Grenland redder plassen i eliteserien, men uansett tyder det meste på at den tidligere Rosenborg-spilleren sier takk for seg etter sesongen. Er trener for Urædd i 5. divisjon, og har lyst til å fortsette trenerkarrieren.

6. Fredrik Kjølner, Bodø/Glimt. 35 år, 251 kamper
Tar etter all sannsynlighet farvel med Glimt og toppfotball etter denne sesongen.

7. Trond Strande, Molde. 34 år, 213 kamper
Kommer trolig til å gi seg etter sesongen. Er inne i en ettårskontrakt, og på grunn av de mange er det lite sannsynlig at han tar en ny sesong.

8. Roger Helland, Fredrikstad. 31 år, 205 kamper
- Vi får se hva som skjer når kontrakten går ut etter sesongen. Jeg har ingen konkrete planer, men synes fortsatt det er gøy å spille fotball, så jeg kommer vel neppe til å gi meg helt, sier Roger Helland til TV 2 Nettavisen.

8. Morten Berre, Vålerenga. 29 år, 205 kamper
29-åringen har virkelig blomstret denne våren, og står bokført med sju eliteseriescoringer. Skal snart i gang med reforhandling av kontrakten med Vålerenga.

10. Morten Pedersen, Tromsø. 33 år, 183 kamper
Har gitt beskjed om at han ikke ønsker å fortsette i Tromsø med mindre han blir tilbudt langtidskontrakt. Så langt har ikke Tromsø imøtekommet kravet, men partene skal gå en ny runde i juni. Backen blir trolig å se i eliteserien også de neste par sesongene.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.