Gå til sidens hovedinnhold

- Farvel verden

Mauro Santambrogio varslet selvmord på Twitter

Den 3. juni ble det kjent at Mauro Santambrogio testet positivt for EPO under den første etappen av Giro d’Italia. Tiden etter dopingavsløringen har vært tøff for Santambrogio, som torsdag oppdaterte egen Twitter-profil med suicidale meldinger.

- Addio mondo/Farvel verden, skrev Santambrogio.

Flere tok affære etter den dystre meldingen, og etter tre timer kom en oppløftende kontrabeskjed.

- Jeg må klare det, og jeg kommer til å overvinne dette, skrev Santambrogio videre, som benyttet anledningen til å takke alle som hadde støttet ham.

- Takk til dere alle for at dere har hjulpet meg til å tenke etter og for å ha reddet meg, skrev sykkelstjernen ifølge vg.

- Jeg tror ikke det hadde løst noe (om jeg hadde tatt selvmord), bare forårsaket mye lidelse for dem rundt meg, skrev Santambrogio.

Santambrogio er utestengt i påvente av B-prøven og har i mellomtiden gått inn i yrket som baker.

- Sykkel er min verden. Å være på utsiden gjør med svært vondt. På søndag prøvde jeg å se Lombardia rundt, mitt yndlingsritt, mitt hjemmelige ritt. Men jeg klarte det ikke. Jeg skrudde av og gikk til sengs, sier han til Gazzetta dello Sport.

Han har tidligere syklet på BMC sammen med Thor Hushovd, men byttet lag til Vini Fantini-Selle Italia-laget i forkant av 2013-sesongen.

Etter flere anonyme år på sykkelsetet, fikk italieneren en plutselig oppsving denne sesongen. En tredjeplass i Trofeo Laigueglia ble fulgt opp av en topplassering sammenlagt i Tirreno-Adriatico. I Giro del Trentino ble han annenmann sammenlagt, kun slått av Vincenzo Nibali.

Parallelt med Santambrogios solide prestasjoner vokste mistenksomheten i feltet. I forkant av Giro d'Italia - hvor han vant den 14. etappen til fjelltoppen Jafferau og endte som niendemann sammenlagt - ble Santambrogio gjenstand for målrettet testing basert på informasjon fra italiensk politi.

Får hjelp av tidligere sjef
Danilo Di Luca kjørte også for Vini Fantini-Selle Italia-laget i år. Han ble også kastet ut av rittet for doping. Luca Scinto er lagets manager og sier til Gazzetta dello Sport at han vil hjelpe Santambrogio komme gjennom sin vanskelige periode.

- Jeg er klar for å hjelpe ham og har invitert han hjem til meg. La oss glemme sykkerytteren og heller tenke på personen. Når det er sagt bør han innrømme sine feil, hvis han har gjort noen, sier Scinto.

Tvilsom B-prøve
Selv om Santambrogio har krevd B-prøven analysert har ikke Det internasjonale sykkelforbundet (UCI) klart å sluttføre saken ennå.

I begynnelsen av september hevdet italienske kilder at antidopingmyndigheter i Roma fikk et negativt resultat fra A-prøven hans. Da prøven ble testet på nytt, sammen med prøven til Danilo Di Luca, var resultatet imidlertid positivt.

Det ble funnet små mengder EPO i prøven til Santambrogio, men hvis B-prøven viser seg å være negativ kan italieneren slippe straff.

Reklame

Kurs: Slik handler du Bitcoin

Kommentarer til denne saken