Gå til sidens hovedinnhold

Fått smaken på maraton

Som 50-åring bestemte Bessum-mannen seg for å løpe New York Marathon i år 2000. Etter det ble han bitt av basillen, og fullførte sitt andre Oslo Maraton i fin stil søndag.

RÅDHUSPLASSEN: Det var en større opplevelse i år, enn i fjor. For da var det ruskevær og lite folk i gatene. Nå på søndag derimot var det nydelige rammer, og masse folk. Det gjør opplevelsen større, mener maratonløperen Øyvind Handeland (58) fra Bessum.

Lærte fra i fjor

Han har drevet med ulike idretter i ungdomsårene, men hadde aldri løpt maraton før han som 50-åring bestemte seg for å løpe New York Marathon i år 2000.

Jeg tok det som en utfordring, og var opptatt av å klare å gjennomføre. Jeg har alltid ment at god helse gir god livskvalitet, og at trening er en viktig faktor, sier Handeland.

New York var en stor opplevelse. Da var det så mye å se på langs løypa, og så masse folk, at jeg nesten glemte hvor sliten jeg var, mimrer Bessum-mannen.

Søndag løp han de 42.195 meterne på imponerende 3 timer og 32 minutter.

Jeg lærte litt fra i fjor, og derfor syns jeg det gikk mye bedre i år.

Lydbok på øret

Handeland la ut på maratonrunden i Oslo søndag med «The Beatles» av Lars Saabye Christensen på øret.

Det er en vane jeg har gjort meg å høre på lydbok mens jeg løper, forteller Handeland. Han trener stort sett alene, og er ikke medlem i noe idrettslag, men at familien støtter opp, det syns han er hyggelig.

De vinket meg av gårde fra start, og tok imot meg ved målgang, sier Handeland, som ble nr. åtte i sin aldersklasse.

Reklame

NÅ: Knalltilbud på de superpopulære sekkestolene