Lampre-ISD kjørte inn til en sterk 6.plass under lagtempoen som åpnet Giro d’Italia. Det var et resultat kapteinen Michele Scarponi var godt fornøyd med.

- To sekunder eller seks sekunder har kanskje ikke så my å si på slutten av giroen, men det er ikke noen dårlig følelse å være foran Contador, fortalte han til cyclingnews etter etappen.

Godt restultat
- Det viktigste var å komme godt i gang. Jeg er veldig fornøyd. Vi fikk et meget godt restultat i dag. Selv uten å vite hva Contador hadde gjort, visste jeg at vi hadde gjort det bra.

Også sportsdirektør Roberto Damiani var fornøyd med innsatsen til sine gutter.

- Jeg er veldig fornøyd. Laget var godt og kompakt fra start til mål. Vi holdt på å krasje i en sving, men det var ikke så farlig. Jeg forventet ikke noe mindre enn hva vi oppnådde. Vi kom her en dag i forveien for å forbrede oss spesielt mot denne lagtempoen.

Priser Petacchi
Den nyansatte sportsdirektøren priset også Alessandro Petacchi etter etappen.

- Jeg er så glad for å jobbe med ham (Petacchi, journ.anm.). På lagtempoen i dag bidro Petacchi og Danilo Hondo til seieren. De brakte deres hurtighet inn i denne kollektive prestasjonen.

Scarponi var enig i sportsdirektørens uttalelse. Scarponi håper nå at lagkameraten kan skaffe noen etappeseire for laget.

- Går for sammendraget
- Petacchi har vært fremragende i dag. Fra i morgen av begynner en ny fase av rittet, og hans dager kommer. Jeg håper han vil skaffe noen seire til laget, sa 31-åringen.

- Men jeg vil ikke hjelpe han. Mitt mål er å komme så høyt opp i sammendraget som mulig når rittet er over, så jeg vil sitte beskyttet i feltet og prøve å bruke så lite krefter som mulig, la han til.