RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Favorittene faller tungt?

vant i debuten for Rolf Rønning på Leangen 26.1.09
vant i debuten for Rolf Rønning på Leangen 26.1.09 Foto: hesteguiden.com
Sist oppdatert:
Vi stoler ikke på noen av de store favorittene, og tyr således til en dobbeltbanker i en fryktelig interessant rebus.

Klikk her for å se våre V5A-forslag.

Vi hadde glimrende vurderinger til løpene på Leangen forrige mandag hvor vi varslet for at storfavoritten Jossegutt ikke var en så sikker vinner som spillerne ville ha det til, og duoen Theoblessa og Conseila`s Princess satt på to hester på våre spilleforslag som hhv 2-valg (mot storfavoritten) og fjerdevalg. Vår banker Scooter ble dog tatt bort i et taktikkløp, men uansett så virket ikke Tropical Winner-sønnen til å være riktig på hugget for dagen.

I kveld ser det vel så spennende ut, og vi mener vi gjør et riktig valg når vi står på to hester i den andre avdelingen i en rebus som fort kan gi fine penger. 4 Justeens Double står ypperlig til, og på prestasjonene forut for den siste starten skal det dreie seg om en solid vinnersjanse for den lovende 4-årshoppa til Magne Olsen mot relativt billig motstand. Vi tror teten er innen rekkevidde med ikke alt for kjappe konkurrenter på innsiden, og fra spiss er i så fall det foreløpige tredjevalget i spillet hesten å slå.

Vel så god på kapasitet er trolig 9 Candy Boy Dream, men Silver Pine-sønnen kan ikke akkurat få merkelappen stabil. Innsatsen til tredje på 18.4 mot klart tøffere konkurrenter enn dagens i den nest siste starten var dog av beste merke, og i den siste starten var det trolig seieren som gikk fløyten på en oppløpsgalopp.

"Klikk her for å levere ekspertbongen"

Favoritter i fare?
I den innledende avdelingen blir 3 Troll Jokeren relativt klar favoritt etter sin fine sprinttriumf på 25.8 i den siste starten i en skoløs utgave, men vi har litt vondt for å se at Kos Knekten-sønnen plutselig skal begynne å rade opp. Så mye bedre enn de andre er ikke 11-åringen på dagens distanse at det skal være snakk om en 68-prosenter i spillet, og vi har en helt annen favoritt i løpet. Vi syntes nemlig det ser veldig spennende ut med 4 Sundbo Kravall. Järvsøfaks-sønnen avsluttet solid til fjerde i det tilsvarende løpet som favoritten vant sist, og det kan nå se ut som om 8-åringen er i ferd med å finne formen som vanlig når det blir litt varmere i været. Bedekningssesongen er i gang, og det piffer nok opp 10-prosenteren i spillet ytterligere.

I den tredje avdelingen blir 8 Tronstu Odin blytung favoritt, men vi banker ikke en hest som har galoppert i fire av de fem siste startene. Moe Odin-sønnen gikk feilfritt i sin autodebut, men det er ikke dermed sagt at den noe hissige krabaten gjør så i kveld. I en feilfri utgave er det trolig ikke snakk om saken, men vi finner det helt klart interessant med noen garderinger når andrevalget 6 Mai Evita kun er markert på 25 % av de innleverte kupongene, og Pål Even-datteren som tross alt har vært nede på 31.7 full vei bør vurderes tidlig.

Vi kan ikke begripe at 9 Tina Mi skal være favoritten i finalen, og Järvsøfaks-datteren som står i en svært sjanseartet rygg fra start (2 Salsnes Sokken feiler åtte av ti ganger fra start bak bilen) er etter vårt skjønn alt for mye spilt. 5-årshoppa har riktig nok vært god ved sine to siste sprinttriumfer på 27-tallet, men dagens distanseøkningen taler trolig heller ikke til Schei-traverens fordel. Vi mener 8 Vill spik er en klart bedre hest, og Spikeld-sønnen som nå kommer ut med nyladede batterier skal regnes med solide vinnersjanser på tross av et spor litt langt ute. Storseth-traveren imponerte kolossalt i de fleste løpene før en velfortjent pust i bakken, og at årets fjerde triumf kan bli bokført i kveld er vi ikke fremmed for.

Leder rundt om?
I et ellers åpent løp er vi litt inne på at 7 Valdano Boko kan være en vinner fra spiss i den fjerde avdelingen. Normalt slipper Jomar Blekkan føringen med en feig 3 Thai Extreme, og selv om Express Ride-sønnen ikke er noen løve oppunder mål kan det gå veien mot relativt billig motstand. Innsatsen til fjerde på 17.9 mot klart bedre hester enn dagens konkurrenter i debuten på Leangen var fullt godkjent, og 6-åringen blir vår utgang på det store systemet.

Ny tipsklaff!
Til løpene på Klosterskogen fredag publiserte vi to Dagens Dobbel-forslag , og det største forslaget til 320 kroner satt klokkerent. Vi bankerspilte andrevalget Investor G.T., og de som fulgte våre anbefalinger kunne således hente ut meget pene 2800 kroner!

Ekspertforslag
Vi har satt opp tre ordinære spilleforslag på hhv 120, 360 og 840 kroner.

I tillegg har vi satt opp et abc-system med en innleveringspris på 1620 kroner som kan være et ypperlig alternativ for de som ønsker å gå sammen i f.eks. et andelslag på jobben!

Systemet har vi fylt ut på fire kuponer, og de kan du se/kjøpe her.

PS! Som vanlig følger vi bevegelsene i DD-spillet utover dagen, og dersom vi finner noe spillbart vil et slikt spill bli lagt ut her før kl. 14.00!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere