Favorittene må overbevise

Foto: SCANPIX/EPA/LAURENT GILLIERON

Forhåndsfavorittene fra Frankrike har ikke overbevist hittil i EM. I kveld må laget greie uavgjort for å gå videre. TV 2 Nettavisen følger Sveits – Frankrike direkte fra 20.45.

21.06.04 11:54

Kampen sendes direkte på TV 2 Extra 20.45, og i opptak på TV 2 senere på kvelden. TV 2 sender Kroatia – England direkte fra 20.45

Normalt skal ikke Frankrike ha særlig problemer med å slå Sveits. Men franskmennene har sviktet betenkelig spillemessig i de to første kampene. Spesielt mot Kroatia, da dommeren overså en soleklar hands, da David Trezeguet utlignet til 2-2.

Viktig vekker
Det er samtidig veldig mye teori som skal slå til før Frankrike mister en plass i kvartfinalene. Det kan du lese mer om her.

Det vil være en nasjonal katastrofe – hvis slike betegnelser kan brukes om fotball – hvis Frankrike skulle ryke ut mot Sveits. Men landslagssjef Jacques Santini mener kampen mot Kroatia var en viktig vekker for laget.

- Vi er omtrent 80 prosent av vår kapasitet mentalt og fysisk. Mot Kroatia gjorde vi alt for mange feil i den defensive organiseringa, og vi ga bort ballen alt for enkelt, understreker han.

Går for seier
Til tross for at Frankrike går videre med uavgjort, så kommer ikke Santini til å satse på det.

- Vi kommer ikke til å spille for uavgjort, og vi må heller ikke undervurdere Sveits, sier Santini. Han setter trolig inn Bixente Lizarazu, Robert Pires og Claude Makelele i laget, og vraker blant annet Mikaël Silvestre.

- Kan vinne!
Sveits og Frankrike møttes i en treningskamp i Geneve i august i fjor. Frankrike vant 2-0, og var helt overlegne.

Det vil ikke Sveits` forsvarer Patrick Müller ha noen gjentakelse av.

- Vi vil ha et helt annet scenario for denne kampen. Hvorfor skulle ikke vi klare å slå Frankrike. Det er klart at det ikke er så veldig stor sjanse for det, men den er tross alt til stede, understreker han.

FIFA-rankingen: 2. Frankrike 47. Sveits

Sveits (trolig): Stiel; Henchoz, Murat Yakin, Müller, Spycher; Cabanas, Vogel, Wicky; Hakan Yakin; Frei, Chapuisat.

Frankrike (trolig): Barthez; Sagnol, Thuram, Gallas, Lizarazu; Pires, Vieira, Makelele; Zidane; Trezeguet, Henry.

Dommer: Luboš Michel (SVK)
Vårt tips: Sveits – Frankrike 0-2

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Sport

Annonsebilag