Favoritter i kø i Bergen

Foto: hesteguiden.com

Det lukter ikke penger i Bergen torsdag og samlebonger er trolig løsningen. Sjekk våre travtips.

16.06.11 11:10

Sportspills meny torsdag:
Oddstips 1: Mer trøbbel for Viking

Tippetips: Helnorsk tippekupong torsdag

Nyttig: Lesernes oddstips torsdag
Travtips Klosterskogen: Kolle i dytten

Galopp Øvrevoll: Topphoppa banker alle?

Bergen travpark inviterer til dobbel V5 denne torsdagskvelden og det er ikke uvanlig at det er mange favoritter på farten på Travparken i Åsane. Men denne torsdagen er det nesten verre enn det pleier å være og vi har vondt for å se at det blir stor utbetaling i verken A- eller B-spillet. Således spiller vi samlebonger i begge veddemålene.

Klikk her for å se våre V5A-tips til Bergen

V5-1 - Treårige kaldblods 2100 meter volte
Allerede i den første avdelingen støter vi på det som trolig blir A-spillets største favoritt, 9 Tomdin Ø.K. Han falt riktignok tungt som et gedigent stallskrik i V75 sist (var også vår banker), etter oppsiktsvekkende treningsrapporter. Men selv ikke landschampion Eirik Høitomt fikk Moe Odin-sønnen til å trave den dagen, og den lange reisen til Momarken må ha et spilt et puss.

Klikk her for å se våre V5B-tips til Bergen

Torsdag er det ned tre klasser motstandsmessig, og det er trolig kun galopp i mot. Imponerte stort i to strake seiersløp før starten på Momarken og er nok god for en tid ned mot 30-tallet. 8 Sordo var fin å skue i seiersløpet sist på Forus og er nok den som står nærmest dersom Tomdin Ø.K. mot formodning skulle ha en ny dårlig dag på jobben. I tillegg kan nok Tom Erik Solberg ha forbedret 6 F.H. Kaksen en del fra sist og siden Solberg tar denne med hestebilen til Bergen skal man være litt på vakt. De øvrige er ikke gode nok.
Rangering V5-1A: A: 9 B: 8-6 C: 4-3-10-7 D: 2-1-5

V5-2A - Kaldblodshester 2100 meter auto
Tre kapasitetshester skiller seg klart ut i den andre avdelingeni A-spillet og en feilfri 5 Sagina er trolig en klink vinner. Hun var i ferd med å stabilisere seg i vinter, men utover våren har galopptendensene økt i styrke igjen. Har nå fått snaue to måneders pause og vi setter henne først.

6 Tyri Best som vi varslet kraftig for nest sist, vant da helt uanstrengt etter å ha ledet veien. Sist var det tilbake til galopp igjen og den notorisk ustabile femåringen er ikke enkel å håndtere for oss spillere. Bilstart er det en stund siden han har prøvd, feilfritt er han god nok. Det er selvsagt også 3 Samina Ø.K som overbeviste mot bra hester i seiersløpet i monte sist, men også denne dama er ustø på beina.

Vi synes disse tre skiller seg klart ut og står på disse på samlebongene. 9 Skarstad Pia kan ikke gjøre noen verdens ting selv, og har fått absolutt maksimal uttelling i sine to siste starter. 2 Drav Mai kan litt på en god dag, men har vært svært galopplysten i det siste, og har trolig ikke samme formen som hun hadde i vinter.
Rangering V5-2A: A: 5 B: 6-3 C: 9-2-8-4-10-11-1-7

V5-3A - Varmblodshester 2600 meter volte
Ønskedistanse og ønskeopplegg for 2 York Hornline her. Kunne ikke helt hente lederduoen sist på en lynrask sprint, men gjorde et nytt toppløp likevel til tredje på sterk tid, Før det hadde York Hornline tre strake seiersløp. Torsdag er det 2600 meter og kun fire hester på strek. Det ligner ledelse fra start til mål til dette og en klar bankerkandidat på samlebongene.

Nærmest setter vi 4 Lady Cigar Bar som meget sannsynlig får lederryggen underveis, og dessuten får Tom Erik Solberg i sulkyen. Hun holder nok ikke samme klasse som favoritten denne dama, men formen er helt på topp og med smørløp er det ikke umulig. 5 Ønas William var 20 meter bak York Hornline sist fra likestart, og har nå 20 meter tillegg. Det høres tøft ut, men trav er sjelden matematikk. Nest sist kjempet han strålende til tredje.

9 Xanadu går på det jevne og hanker fine premier hele veien, men det ser langsøkt ut å vinne her. Hoppa liker ikke å gjøre mye selv. 13 Dobb Nalan har periodevis en bra 200-meters speed, men ikke veldig mye mer enn det. Nei, dette ser ut som en drømmeoppgave for York Hornline.
Rangering V5-3A: A:2 B: 4-5 C: 9-13-11-7-3 D: 12-10-6-8

V5-4A/V5-1B - Varmblodshopper 2100 meter volte
De to hoppene på lengste tillegg (40 meter) skiller seg klart ut i dette hoppeløpet og Tom Erik Solberg har neppe tatt med 13 Noomi Garbo for moro skyld fra Skien. Nest spurtet hoppa strålende til andre bak gode Cyrilja på Bjerke, sist satt hoppa langt bak i et svært sterkt felt i et hoppeløp og avsluttet flott til tredje. Torsdag er det svært billig motstand, og selv om det er mange svake damer å runde, tror vi Solberg vinner.

Men 14 Support Vacation har blomstret voldsomt i Bergen og er også ei merr som har vist at hun tåler å gjøre mye selv og ikke minst er distanseevnene gode. Kom fint tilbake etter en ødeleggende startgalopp sist og vant lett gangen før. Det er ikke lett å se øvrige vinnerkandidater i dette løpet. 9 New Queen er ei hyggelig hoppe, men heller ikke mer. Kommer Tengsareid seg tidlig foran fra 20 meter tillegg, kan hun muligens utfordre favorittene våre. 4 Sweet Centennial gjorde en flott opphenting etter startgalopp sist. Nå er det fjerdespor i volta og Øyvind Austevoll som kusk. Det lukter game over direkte.
Rangering V5-4A/V5-1B: A: 13-14 B: 9 C: 12-4-7-5-3 D: 7-2-1-8-10-11

V5-5A/V5-2B - Kaldlodshester 2100 auto
Det hersker ikke mye tvil om at 5 Stingers er kapasitetshesten i dette feltet, men han er fortsatt svært ustø på beina og endte i tårnet (ble disket for galopp) i begge sine to siste løp for løpspausen. Kommer nå tilbake etter tre måneders pause og får meget fremgangsrike Herman Tvedt som makker igjen, et klart pluss og klart førstevalg.

Travsikre og flinke 4 Spiklinja fortsetter utviklingen fra i fjor og gjør stort sett gode løp hver gang. Kunne ikke utfordre gode Åspe Viktor sist i NM for stallansatte, men holdt koken flott til andre og var også solid toer bak Hæve Alma i finalen av Bjørgvinpokalen tredje sist. 6 Iben H. er dessverre ingen rakett på startsiden og må gjøre løpene tilslutt. Formen er på topp. 10 Dalsjento var kanongod tredje sist, svak nest sist, men brukbar igjen sist.

8 Torv Stjerna avsluttet greit sist, men mangler fortsatt litt på toppform etter det lange løpsoppholdet og åttendespor bak bilen mot gode hester ser tøft ut.
Rangering V5-5A/V5-2B: A: 5 B: 4-6 C: 10-8-9-1 D: 3-2-7

Annonse: Rolf Lerum har los på en helt uspilt 30-oddser i V5-3A på Bergen travpark i kveld.

V5-3B - Varmblodshester 1100 meter auto:
Uvante 1100 meter er distansen for hestene i dette løpet, men som vi så i et lignende løp i Drammen for noen uker sider siden, så er det en tendens til at de beste hestene også vinner slike oppgjør og normalt meget startkjappe 8 Conrads One Line må ha et godt bud på seieren her. Han holdt farten greit i Bergen lørdag på bra tid, og motstanden her er av et helt annet kaliber og velkjørende Svein Ove Wassberg sitter opp bak en klar bankerkandidat.

7 Montana F.H. avsluttet veldig fint i V75-7 på Bergen lørdag mot svært gode hester. Fikk da for en sjelden gangs skyld et løp på vent og satte pris på det. Her har ikke Harry Søfteland annet valg enn å kjøre det remmer og tøy går på startsiden, all den tid det kun skal springes en runde. Men det er fare for at han havner på vingel, da det er mange startraske hester på innsiden.

3 Miss Drug Fighter kan flytte beina nee en startside og er ihvertfall trippelaktuell, mens formløse 6 reado November debuterer i Bergen i regi Hilde Karin Køhne og er i samme kategori.
Rangering V5-3B: A: 8 B: 7 C: 3-6-2-4-5 D: 1

V5-4B - Kaldblodshopper 2100 volte
En feilfri 7 Timor tapper neppe dette lille hoppeløpet (kun åtte hopper til start). Var brenngod fra tet til seier på Forus tredje sist, da hun holdt unna for både Särpefanten og Jærvsøviking. Nest sist galoppertt hun som vinner 100 meter fra mål mot flere av de samme damene hun møter i kveld (stod 20 meter hardere til da) og sist på Forus var Timor bra firer mot gode hester på Forus. Topp vinnersjanse feilfritt.

8 Bjørøy Tulla angrep godt nedover siste bortre og i den siste svingen i det samme løpet der Timor galopperte med seieren på gaffelen i Bergen i sin nest siste start. Men angrepet til Bjørøy Tulla stummet kraftig ut nedover oppløpet og endte som nummer fem på stive bein. Uansett så var det litt fremskritt og Bjørøy Tulla er den sannsynlige vinneren dersom Timor galopperer seg bort.

6 Lykkesiv står 20 meter tøffere inne i løpet enn begge våre favoritter torsdag og favorittene må ha en dårlig dag på jobben om Lykkesiv skal vinne dette løpet. 3 Borg Trolla var helt nede på 27-tallet full vei sist i et V75-løp på Bergen og har formen på topp, men tross 40 meters forsprang så blir det ikke lett å holde unna. 2 Drav Siss fikk det ikke til i regi Lars Tore Hauge og er nå flyttet tilbake til eieren.
Rangering V5-4B: A: 7 B: 8 C: 6-3-2 D: 5-4-1

Klikk her for å levere Sportspills eksperttips til Bergen

V5-5B:
I mangel av andre oppgaver tar Odd Storetvedt ut sitt gedigne treårstalent 5 Dag Odinson i et vanlig grunnlagsløp. Han ville ikke trave i treårsløpet på Bjerke under Grand Prix-helgen Moe Odin-sønnen, men ellers har det blitt fire fulltreffere på fire forsøk. Torsdag skal han prøve seg bak bilen for første gang, det er naturligvis et lite usikkerhetsmoment. Feilfritt er det neppe snakk om saken.

3 Lasken Kari rota seg vekk sist, men var bra i de to foregående startene i ny regi. Står klar til å overta om favoritten får trøbbel. 10 H.G. Grid er nok avhengig av å få det servert underveis, men bortsett fra Dag Odinson er motstanden svært overkommelig torsdag og fartsmessig er hun blant de beste i feltet. Bak disse er det stort sett veldig grått, og hester som stort sett ikke duger.
Rangering V5-5B: A: 5 B: 3-10 C: 8-4-2-7 D: 11-12-1-6-9

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.