Gå til sidens hovedinnhold

Favorittfall i FA-cupen?

QPR og Vaagan Moen utfordrer Gamstens Blackburn. Her er dagens tippetips.

Lørdagskupongen inneholder kamper fra 3. runde av FA-Cupen, runden der de store lagene gjør sin inntreden i turneringen. I denne turneringen trekkes det vilkårlig hvilke lag som møtes, og hvilke lag som får hjemmebane. Det spilles ikke returoppgjør. Ved uavgjort i denne runden møtes lagene til omkamp. Bortelaget får hjemmebane i omkampen. Finalen spilles på Wembley i mai.

Nyhet: Nå kan du spille uten kortleser hos Norsk Tipping!

I disse cuprundene hører man ofte en del motstridende argumentasjon blant oddsspillere og tippere. Mens én argumenterer at nå går det så dårlig med Preston i serien at de ikke har råd til å bruke krefter i cupen, sier den andre at nå går det så dårlig med Preston i serien at de må satse alt på cupen hvis det skal bli noen troféer i år. Vi mener at man heller må se på troppene og prøve å finne uttalelser fra trenerne for å komme til bunns i dette, og det skal vi prøve å gjøre i dagens tippetips.

Sikkert er det at mange av toppklubbene har hatt et tøft program i det siste, og denne helgen er en kjærkommen anledning til å hvile de beste spillerne til viktigere oppgaver.

Bonuspotten er oppe i 2.100.000 kroner, og dette tilfaller en eventuell alenevinner. På dagens kupong bør det være muligheter for mange overraskelser og høye premier.

Blackburn - Queens Park Rangers
Blackburn varierer denne sesongen, spesielt etter at Sam Allardyce fikk sparken. Likevel, seriemesteren fra 1995 ligger på 9. plass og har brukbare 5-3-3 på hjemmebane. Sist vant men greit 3-1 over Liverpool hjemme på Ewood Park. Unge Hoilett var god for Blackburn da og får trolig sjansen igjen. Ellers er det en del fravær. Roberts er riktignok tilbake, men Kalinic er suspendert og Emerton spiller for Australia i Asia-mesterskapet. Målvakt Robinson, Nzonzi, Jones, Andrews og Grella er skadet.

QPR leder stadig The Championship med god margin, men resultatene er ikke utelukkende gode lenger. Sist ble det 2-2 hjemme mot Bristol City etter unødvendig surr i forsvaret. Før det røk man 0-1 i Norwich. Man har også tapt for Leeds og hjemme for Watford, ispedd forventede seire over Swansea og Coventry. Manager Warnock er helt klar på at opprykk er det eneste som betyr noe denne sesongen, og varsler derfor endringer i startoppstillingen. En av dem er at Petter Vaagan Moen spiller fra start. Spissen Agyemang, Cook, Buzsaky og Ramage er skadet, Connolly er suspendert, Walkers utlånsavtale er utløpt og German er cup-tied.

Det ligger an til et ganske alternativt QPR på Ewood Park i dag. De burde nok stilt toppet hvis de skulle hatt noen sjanse her. Blackburn bør gidde å ikke tape dette, selv om de sikkert hviler flere småskadede og slitne spillere de også. HU i kamp 1.

Stoke - Cardiff
Stoke slo Everton 2-0 i sin siste spilte hjemme på Britannia og holder stand som middelhavsfarer i Premier League. Det er ingen nye skader i laget og manager Tony Pulis sier han skal sende utpå et toppet mannskap i dag, dog skal mindre benyttede spillere som Tuncay Sanli, Glenn Whelan og Marc Wilson inkluderes i troppen og muligens få spilletid.

Cardiff slo habile Leeds 2-1 på tirsdag, men det er slutt på tiden da waliserne kunne regnes som sikre vinnere. 2-0-3 på de fem siste gjør at opprykksplassen er i fare. Alle tre tapene kom på bortebane, der Cardiff har tapt fire strake. Manager Dave Jones skal se an en rekke småskadede spillere nærmere kampstart før startoppstillingen offentliggjøres. Dette gjelder hele den fryktede offensiven Bothroyd, Bellamy og Chopra, og nyervervelsen Parkin. Koumas er også småskadet. Forsvarsspiller Riggott er definitivt ute. "Hvis det er noen som helst sjanse for at spillere ikke er helt friske, vil de ikke delta på Britannia. Vi trenger så mange friske bein som mulig til en hel haug av kamper i nær fremtid" sier manageren.

Cardiff er ute av form og taper alt på bortebane for tiden. Når man i tillegg antyder at flere sentrale spillere er småskadet og hviles til viktigere oppgaver, skal Stoke vinne dette hvis de vil. H i kamp 2.

Nyhet: Nå kan du spille uten kortleser!

West Ham - Barnsley
West Ham-manager Avram Grant stokker kraftig om på laget foran denne kampen. Proritet 1: Holde seg i Premier League. Prioritet 2: Vinne Carling Cup semifinalen mot Birmingham som spilles allerede tirsdag. I ettermiddag blir ungguttas aften og vi får trolig se spillere som Hines og Spence fra start. Hines kom innpå i 0-5 tapet mot Newcastle sist.

Barnsley-manager Mark Robins har ingen nye mannskapsproblemer og varsler samme lag som slo Coventry 2-1 på mandag. Forsvarsspiller Hill kan spille dagens kamp, han er ikke cup-tied selv om han er innlånt fra Wolverhampton. O'Connor starter trolig på topp, Gray på benken.

West Ham er store favoritter på folkerekka, som viser 63-19-18 i øyeblikket. Det er fristende å spekulere i at West Ham hviler alle sine beste til viktigere og meget nært forestående oppgaver. Da kan Barnsley få til noe på Upton Park, kanskje til og med vinne. Dristig UB-gardering i kamp 2 for eventuelle premiers skyld.

Sheffield United - Aston Villa
Denne virker helt åpen og vi stoler ikke på hjemmelaget, ei heller bortelaget som sliter voldsomt i Premier League. Det skadeproblemer i Sheffield United. Spissen Cresswell er ny på skadelisten, midtbanespiller Quinn og Reid er suspendert, Lowton, Wright, Nosworthy og Jordan ser ut til å måtte stå over.

For Villa er Luke Young og Delph skadet, Heskey er suspendert. Det meldes at Agbonlahor spiller fra start og tildeles en ny rolle som rendyrket spiss i dag. Dette er troppen: Friedel, Marshall, Cuellar, Walker, Collins, Dunne, Clark, Downing, Reo-Coker, Petrov, Ashley Young, Agbonlahor, Pires, Aglbrighton, Delfouneso, Bannan, Lichaj, Herd, Hogg.

Kan vi stole på Aston Villa på bortebane? Definitivt ikke. HUB i kamp 4.

Reading - West Bromwich
Reading klatrer på tabellen i The Championship. Sist slo de Burnley 2-1 hjemme og Bristol City 4-1 før det. De har 6-5-2 på hjemmebane i ligaen. I fjor slo de ut nettopp West Bromwich i denne turneringen. I dag varsler manager McDermott flere endringer i startelleveren, han er redd tett kampprogram skal slite ut de sentrale spillerne. Spissen Long har scoret fem mål på de sine siste seks starter, han er en av dem som hviles. Church tar trolig plass på topp. Begge backene, Griffin og Harte, og målvakten Federici blir trolig hvilt. Leigertwood er tvilsom og Gunnarsson er skadet, men det snakkes om at kapteinen, Ingimarsson, kan spille sin første kamp for sesongen i dag etter et langt skadefravær.

West Brom har tapt fem Premier League-kamper på rad og raser nedover tabellen. Det er en bekymring for manager Di Matteo, som uttaler at ligaen er hovedprioritet, og neppe ofrer mye i FA-cupen. Vi har ikke sett noen tropp, men det spekuleres mange steder i at hele førstelaget hviles til den meget viktige Premier League-kampen mot Blackpool som WBA er nødt til å vinne. Vi vet at målvakt Carson definitivt hviles og Myhill vokter buret. Høyreback Reid er skadet, toppscorer Odemwingie er småskadet og forsvarsspiller Tamas er suspendert.

Dette kan Reading vinne, de står ikke mye tilbake for WBA og de har fordelen av hjemmebane. Selv om begge lag hviler spillere og tar dette bare sånn middels seriøst, tror vi bortelaget stiller mest B-preget og taper denne, uten at de blir sittende gråtende igjen på banen av den grunn. H i kamp 5.

Scunthorpe - Everton
Scunthorpe sliter veldig i The Championship. God bortestatistikk på 6-0-6 totalt, kombinert med nesten uforståelig svak hjemmestatistikk på 1-2-8, gir nest sisteplass. I dag er det usikkerhet rundt kapteinen Byrne som sliter med ryggproblemer, mens Jones er tilbake i forsvaret. Vingen Thompson er er usikker.

Everton spilte finale i denne turneringen for bare 2 år siden. Da røk de 1-2 for Chelsea. De har også detonert bomber tidligere, for eksempel da de røk ut for et svakt Shrewsbury for noen år siden. Denne sesongen er Everton mer uberegnelige enn noensinne de varierer veldig i Premier League. Nå slo de gode Tottenham sist og klatret opp til midten av tabellen, men for mange uavgjorte kamper gjør at plasser i Europa er utenfor rekkevidde. Kanskje er det derfor Everton tar mål av seg til å vinne FA-cupen. Det ser ut som de stiller sterkt i dag, i det de kaller første skritt på veien til Wembley. Jagielka er riktignok ute, og toppscorer Cahill spiller Asia-mesterskap, men Heitinga er friskmeldt. Disse reiser til Scunthorpe: Howard, Neville, Hibbert, Heitinga, Distin, Baines, Coleman, Pienaar, Osman, Rodwell, Fellaini, Arteta, Bilyaletdinov, Saha, Yakubu, Beckford, Anichebe, Gueye, Baxter, Duffy, Mucha.

Vår første tanke var at dette var kupongens skumleste kamp og en sannsynlig bombe i form av hjemmeseier. Når vi ser laget til Everton og leser at de satser på denne turneringen, mener vi de skal ha gode sjanser til tross for varierende prestasjoner i ligaen. Beckford og Saha skal trolig danne spisspar, og disse herrer er kapable til å score på Glanford Park. Vi går for en B i kamp 6.

Doncaster - Wolverhampton
Doncaster har 6-4-1 på hjemmebane i The Championship. Forrige hjemmekamp vant de enkelt 3-0 over det sterke bortelaget Scunthorpe. Laget er ganske kraftig styrket etter at Friend, Chambers, Woods og Gillett alle er mer eller mindre friskmeldte fra sine skader og tilbake i laget. Eneste fravær av betydning ser ut til å være den suspenderte forsvarsspilleren Souza, hvilket betyr at Doncaster kan stille sterkt i dag.

Wolves sliter i Premier League, og selv om man har slått Liverpool og Chelsea nylig er man fortsatt bare målforskjellen unna nedrykksplass. Wolves stiller med en blanding av gammelt og nytt i dag. Matt Doherty debuterer på A-laget, han er høyreback. Foley og Zubar er småskadet og hviles. Sentrale Ebanks-Blake, Henry, Craddock, Mouyokolo og Mancienne er skadet. Målvakt Hennessey får hvile på benken og Hahnemann tar hans plass i buret. Troppen: Hahnemann, Jarvis, Jones, Ward, Fletcher, Stearman, Mujangi Bia, Halford, Milijas, Elokobi, Hill, Hennessey, Hunt, Bent, Batth, Doyle, Doherty.

Wolves tar med flere av de faste spillerne til Keepmoat, men spørsmålet er om ikke de som starter stort sett er dem som har lite spilletid fra før. Vi kan ikke helt se for oss Wolves ofre veldig mye krefter i dag, de priotiterer selvsagt ligaen de også, og Doncaster er langt fra sjanseløse. En åpen kamp, og vi prøver en HB-gardering i kamp 7.

Hull - Wigan
Hull viser brukbar form i The Championship. Sist vant de 3-2 borte mot Portsmouth og har 3-1-1 på de fem siste. Den nysignerte spissen Mclean er cup-tied siden han har spilt FA-Cup for Peterborough allerede. Fryatt, derimot, som var innbytter og scoret mot Portsmouth sist, kan spille. Koren er tilbake fra sykdom, men en annen midtbanespiller, Cairney, er ute med skade etter at han skoldet seg på varmt vann hjemme. I forsvaret er Rosenior suspendert. Garcia er skadet, McShane er usikker.

Wigan har sitt å stri med i Premier League der de nå ligger på nedrykk. Det er ventet at Wigan-manager Roberto Martinez bruker minimalt med krefter på dette oppgjøret. Så godt som hele den faste startelleveren kan bli hvilt og Martinez uttaler at han vil benytte denne anledningen til å gi en rekke reservelagsspillere sjansen fra start. De som definitivt ikke spiller er viktige N'Zogbia (suspendert), Cleverley, McCarthy, Moses, og di Santo som er skadet, målvakten Kirkland (ikke med i troppen), og trolig også Boyce, som er småskadet.

Her kan Hull benytte sjansen til å underholde hjemmepublikum mot et Wigan-lag som sannsynligvis ikke vil være til å kjenne igjen. Det eneste faremomentet er at Wigan-reservene ikke nødvendigvis er så mye dårligere enn Hull. Uansett mener vi det ligner en H i kamp 8.

Southampton - Blackpool
Southampton er i meget god form i League One. Manager Nigel Adkins uttaler at ligaen er hovedprioritert, men at de gleder seg til å spille en underholdende og spennende kamp mot en Premier League-klubb. Southampton har tradisjoner for å komme langt i FA-cupen, men nå skal man bare ha det gøy og så får det bære eller briste. De stiller hvertfall et godt lag ser det ut til, her skal klubbens talenter vises fram og man har gått langt i å reklamere for folkefest, spenning og mange mål på St. Mary's.

Blackpool stiller ytterst reservepreget, antagelig hviles hele førstelaget. Klubben og manager Ian Holloway har gjort det før, faktisk har de risikert bøter fra fotballforbundet etter å ha brutt reglene for hvor reservepreget det er lov til å stille. De kom seg unna sist, men i dag sier manageren at han skal hvile "a lot of people" og bruke reserver og spillere fra ungdomsgruppen. Han fortsetter med å si at FA-cupen er en festlig turnering de gjerne skulle vunnet, men de har ikke bred nok stall til å krige på mer enn én front, og den heter Premier League. Holloway er ærlig og tøff nok til å si rett ut at han er fullstendig likegyldig til resultat i dagens oppgjør, og hva andre måtte mene om saken.

Southampton skal spille mange av de utsatte desemberkampene i tiden fremover, og en omkamp i FA-cupen vil passe dårlig i en ellers travel hverdag. Blackpool ønsker tydeligvis også å ha minst mulig med denne sløsingen av krefter å gjøre. Denne treningskampen, eller oppvisningskampen, bør helgarderes, men vi går for hjemmeseieren på mistanken om at ingen av klubbene er interessert i å bruke tid på en eventuell omkamp, og avgjørelsen vil falle i dag. Da blir det vel hjemmelaget, som er forpliktet til å underholde, som må ta byrden med score flest mål og påta seg avansementet. Hjemmelaget er dessuten underdogs på folkerekka, så valget blir H i kamp 9.

Bli nettspiller hos Norsk Tipping! Bestill gratis kortleser her.

Preston - Nottingham Forest
Torsdag ble det klart at Phil Brown er ny manager i Preston North End. Han har tidligere trent Hull og før det Derby. Han overtar et lag i krise. Alle innlånte spillere fra Manchester United og Stoke ble tilbakekalt da Darren Ferguson fikk sparken, og Preston er amputert, spesielt offensivt. Toppscorer Parkin solgte man til Cardiff. Preston tapte bunnoppgjøret mot Crystal Palace og Steffen Iversen, og ligger sist i The Championship. Det er allerede 8 poeng opp til trygg plass. Brown har uttalt at hans første mål er å hente minst seks nye spillere til klubben, han mener det er nødvendig for å unngå nedrykk.

Når det gjelder dagens cupkamp er det kanskje en slags vinn-vinn situasjon for Brown. Vinner de, vil det være en god start på hans karriere i klubben og et flott signal til dem som ansatte ham. Taper de, skjønner alle hvorfor og Brown kan si at man uansett har for tynn tropp til å bruke krefter på cup, hans mål er å unngå nedrykk og derfor må laget styrkes ved spillerkjøp. Vi tror ikke han endrer veldig mye på laget, siden han er så ny i jobben, han møter visstnok ikke alle spillerne før lørdag morgen. I Forsvaret er Cort småskadet, han sto over kampen mot Crystal Palace og men kan være tilbake nå. Ellers skadefritt. Forsvarsspiller Brown kan ikke delta i denne kampen.

Nottingham Forest er et meget sterkt hjemmelag i The Championship. På bortebane tar de ikke like mange poeng, men de tok 3 i Ipswich på mandag. Manager Billy Davies varsler endringer i laget, en eller to unge håp skal få sjansen til å vise hva de duger til. "Dette er en kamp vi ønsker å vinne, men det er ingen tvil om at ligaen er vår hovedprioritet" sier manageren. Davies har tidligere trent Preston. Midtbanespiller og kaptein McKenna er frisk etter sykdom som etterfulgte en skade, og tilbake etter seks kampers fravær. Det er ingen skader i laget, men gode Tudgay er cup-tied (som betyr at han ikke får lov til å spille).

Vi tror Forest stiller sterkt nok til at de ikke taper på Deepdale, Preston er unektelig litt nede for telling. Vi er usikre på lagenes motivasjon, men vi heller mot at borteseieren er det mest sannsynlige her. Vi prøver UB i kamp 10.

Coventry - Crystal Palace
Coventry har ikke vunnet i The Championship siden 1-0 over Middlesbrough 4. desember. 0-2-4 på de seks siste har tatt dem et stykke unna play-off, og laget fremstår som middels gode både borte og hjemme, de har ingen spesialitet, ingenting de er veldig gode på, bare hard kjemping som gir et poeng her og der. Spissen King er suspendert, forsvarsspillerne Turner og McPake er ute med skade.

Manager Boothroyd uttaler før kampen: "Enkelte klubber stiller svekkede lag, men jeg mener man må respektere FA-cupen. Vi skal stille et sterkt lag for å vinne denne kampen. Coventry har vunnet cupen tidligere og et av mine mål er å få folk til å slutte å snakke om 1987 hele tiden, og heller få dem til å snakke om en ny suksess i FA-cupen." Det må legges til at Coventry også har røket ut av cupen i tidlige runder flere ganger.

Crystal Palace pustet lettet ut etter at Iversen ble matchvinner i bunnoppgjøret mot Preston. Nedrykk er fortsatt en overhengende fare for Championships svakeste bortelag (1-2-10 totalt). Viktige Ambrose på midtbanen og spissen Counago er småskadet og det sies fra klubben at det er 50-50 om de spiller. Marrow er er også usikker, mens Claude Davis er tilbake fra skade. Steffen Iversen er aktuell fra start igjen. Det virker som den midlertidige manageren Freedman stiller sitt sterkest tilgjengelige lag.

Det står 8-3-1 fordel Palace på innbyrdes oppgjør. Per i dag er Palace et harmløst bortelag, som burde konsentrere seg om overlevelse i ligaen. Coventry stiller sterkt og går for seier, men de er i dårlig form. Likevel gir vi dem full tillit hjemme på Ricoh Arena, da de virker å ha motivasjonen på sin side. H i kamp 11.

Brighton - Portsmouth
Brighton var i en bølgedal formmessig i desember, men ikke verre enn at de ledet League One hele tiden. Nå scorer de mål igjen og er det sterkeste laget på tredje nivå, med Southampton som en god nummer to. Brighton har 7-4-0 totalt på hjemmebane og på mandag vant de den vanskelige bortekampen i Exeter. Spissen Wood har forlenget utlånet fra West Bromwich og er med i dag. Nysignerte Noone er cup-tied siden han allerede har deltatt i denne turneringen for Plymouth. Høyreback Calderon soner siste kamp av en tre kampers karantene. Manager Gus Poyet varsler endringer i laget: Vi får trolig se Brezovan i mål, og Dunk, Elphick og Smith fra start.

Brighton sier på sine hjemmesider at et uavgjort-resultat med påfølgende omkamp vil være uakseptabelt siden man har mange utsatte, viktigere kamper foran seg. Det betyr ikke at man ønsker å tape. Brighton kom til 4. runde sist og målet er å gjøre det bedre i år.

Finalisten fra i fjor og vinner av denne turneringen i 2008, Portsmouth, var godt i gang med sin økonomiske og sportslige nedtur da de tapte 0-1 for Chelsea på Wembley 15. mai 2010. Nå befinner de seg i en tiltagende kritisk situasjon, der mangel på penger fører til at man ikke har råd til å gi spillerne nye kontrakter. Rocha (skadet), Halford (suspendert), Brown (uten kontrakt) og Hughes (uten kontrakt) er ute. Det er noe usikkerhet rundt Kitson.

Portsmouth kan slå hvem som helst så lenge de klarer å holde sine 11 beste skadefrie. De kommer trolig til denne kampen med en tynn tropp, kanskje bare et par mann på benken, men det vi kan lese oss til tyder på at Portsmouth gjerne slår sørkystrivalen som første skritt på veien til en ny finale. Pompey lykkes i denne turneringen sist, da var de i minst like mye trøbbel som nå, og vi klarer ikke utelukke Portsmouth denne gangen, til tross for deres tynne tropp. Vi tror på en målrik kamp, Portsmouth har scoret 5 og sluppet inn 9 på sine tre siste kamper, som ender med en avgjørelse. HB i kamp 12.

Klikk her for å levere vår 96-rekker

Klikk her for å levere vår 486-rekker

Klikk her for å levere 486-rekkeren med TippStation. TippStation reduserer innleveringsprisen uten å redusere vinnersjansene like mye. Det er gratis å bruke og fungerer meget bra.

96-rekker:

HTML EMBED
Tipping Lørdag, frist: 08.01.2011 15:55
1. Blackburn - Queens Park Ran H U
2. Stoke - Cardiff H
3. West Ham - Barnsley U B
4. Sheffield Unite - Aston Villa H U B
5. Reading - West Bromwich H
6. Scunthorpe - Everton B
7. Doncaster - Wolverhampton H B
8. Hull - Wigan H
9. Southampton - Blackpool H
10. Preston - Nottingham Fore U B
11. Coventry - Crystal Palace H
12. Brighton - Portsmouth H B

-

486-rekker:

HTML EMBED
Tipping Lørdag, frist: 08.01.2011 15:55
1. Blackburn - Queens Park Ran H U
2. Stoke - Cardiff H
3. West Ham - Barnsley H U B
4. Sheffield Unite - Aston Villa H U B
5. Reading - West Bromwich H
6. Scunthorpe - Everton B
7. Doncaster - Wolverhampton H U B
8. Hull - Wigan H
9. Southampton - Blackpool H
10. Preston - Nottingham Fore B
11. Coventry - Crystal Palace H U B
12. Brighton - Portsmouth H U B

-

Nyttige lenker for odds og tipping:
Langoddsprogrammet
Lever spillene og sjekk resultatene på mobilen!
Bestill gratis kortleser her!
Følg kampene LIVE her
Øk vinnersjansene med systemspill

HTML EMBED

Kommentarer til denne saken