*Nettavisen* Sport.

Favorittfiasko

Foto: AP Photo/Scanpix

Fjorårets finalelag ute av FA-cupen.

08.03.08 21:00


På papiret var Chelsea storfavoritter foran kveldens FA-cupoppgjør. Alt lå til rette for at Premier League-laget skulle valse over Barnsley, som befinner seg i divisjonen under.

Men på hjemmebane gav Barnsley londonlaget en real støkk. Kayode Odejayi satte ballen forbi keeper Carlo Cudicini, og sørget dermed for at Barnsley er klare for semifinalen i FA-cupen. På bekostning av fjorårets vinner.

Barnsley best
Og det var Championship-laget som dominerte i førsteomgangen, og som kom til de største sjansene. I andre omgang kom Chelsea bedre med, men klarte ikke å putte ballen i mål. Og dermed ble Odejayis scoring kampens eneste.

Odejayi kunne fort blitt tomålsscorer. Etter 21 minutter ble Chelsea-keeper Cudicini usikker på om han kunne ta ballen med hendene da Terry i en takling spilte den tilbake. Keeperen dempet ballen, men fikk den litt langt foran seg, og Odejayi tuppet ballen like på utsiden av målet.

Favorittnedtur
Chelseas overraskende nedtur ble det andre tapet for topplagene i FA-cupen. Først snublet Manchester United mot Portsmouth, og tapte til slutt 1-0. Før londonlaget ble satt på plass av Barnsley.

Dermed er begge finalistene fra fjoråret slått ut av FA-cupen.

Barnsley eventyr
Championship-laget Barnsley fortsetter imidlertid sitt FA-cupeventyr. For tre uker siden slo laget ut Liverpool, og lørdag var det Chelsea som måtte gi tapt.

Klubben har ett FA-cuptrofé å vise til. I 1912 gikk klubben seirende ut av FA-cupen for første og eneste gang. Men slik det ser ut nå, er det ikke sikkert Barnsleys cupeventyr er over med det første.

Klikk her for full oversikt over sportsnyhetene

Vil du ha sportsnyheter på mobilen? Send SPORT til 1984. Tjenesten koster 2,- per melding.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.