RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: hesteguiden.com

Favorittparade på Sørlandet

Sist oppdatert:
Det er mange favoritter på farten på Sørlandet søndag og vi spiller samlebonger. Sjekk våre V5-tips.

Sørlandets travpark inviterer til dobbel V5 søndag kveld i en meny som ser rimelig oversiktlige ut på forhånd. Vi spiller derfor samlebonger på samtlige spilleforslag.

Klikk her for å se våre V5A-tips til Sørlandet

Den aller sikreste vinneren tror vi Øystein Tjomsland sitter bak i V5-4A/V5-1B. Det handler om svært kapable 1 Teng Kongen som har et svært fint løp denne søndagen, til tross for at står litt tøft inne pengemessig. Han har blitt flinkere fra start i sammenheng med økende rutine og selv om han skulle bli overflydd er det såpass skille på hestene i dette feltet at Øystein Tjomsland trolig finner en åpning uansett. Topp vinnersjanse i dette løpet.
Vår rangering V5A-4/V5B-1 A: 1 B: 5-3 C: 8-12-10-9-7-11-6 D: 4-2

Klikk her for å se våre V5B-tips til Sørlandet

V5A-1 - Kaldblodshester 2140 meter voltestart
1 Bonus er en finstammet herremann som står alene på strek og skulle han gå slik han gikk i prøveløpet så skal tilleggshestene være gode for å hente han igjen, men Lome Kongen sliter med nerver og er ikke alltid like fin i aksjonen. 3 U.R Stjernen er en jevn flink hest som fortjener snart en seier og Bjørg Karin Ryen har hestene sine i form (U.R Molyna sist uke) og skal regnes som en seierskandidat.

8 Perle Faks er en sterk krabat som kan mye bare han legger godviljen til, skal krysses. 5 Eigelands Odin har byttet regi siden siste start og er en hest i utvikling. 9 Bovis Rambo er egenrådig og som oftest slår han på galoppen, men skulle han finne på å gå feilfritt er han mer enn god nok.
Vår rangering V5A-1: A: 1 B: 3-8-5-9 C: 6-7 D: 4-2

V5A-2 - Varmblodshester. 2140 meter autostart
5 Chocopologie er en toppstammet traver som ikke har innfridd i Norge hittil. Møter helt riktig selskap denne gangen og skal han vinne et travløp igjen må det være dags nå for motstanden er skral. Mulig banker selv om han ikke har imponert. 4 J.T`s Gold skuffet litt sist fra tet, men vi skal huske at hesten ikke hadde noe banejobb i kroppen og er nok radikalt forbedret. Skal regnes.

2 Sassy Lane var forbedret sist og hadde krefter igjen med mål og hun kan vinne med riktig løpsopplegg som er ryggreise til siste 300-400m selv om dette er ikke noe stjerne. 1 Sky Strong står helt perfekt til og er en garderingshest fra en fin utgangsposisjon. 6 Sancigar er en hest som er bedre enn sine siste starter og er superspennende med Champion Høitomt i sulkyen.
Vår rangering V5A-2: A: 5 B: 4-2-1-6 C: 8 D:9-7-3

V5A-3 - Kaldblodshester. Monteløp. 2140 meter voltestart
7 Alm Tindar har meget fin monteform og det samme kan sies om Siv E Løvvold som vinner med nesten alt hun setter seg oppå. Alm Tindar er klart best hvis han får gå på rulle for da har han en speed som ikke mange matcher. 6 Eld Pål var meget bra i monteløpet på Drammen for noen uker siden og Johanne U Øveraasen tar neppe den lange turen fra Biri traktene uten ambisjoner. Seiersaktuell. Disse skiller seg en del ut.

8 Moe Argr kjemper som han ikke har gjort på mange år, er han like lysten i sal er han med der fremme. 9 Bjønnum Odin har ingen fin rad, men skal etter rapportene har gått noen fine montejobb. Kan lage fart hvis han ikke galoppere. 4 Havtroll er den beste av strekhestene, men skal normalt bli for lett når tilleggshestene kommer tilslutt.
Vår rangering V5A-3: A: 7 B: 6 C: 8-9-4-1 D: 3-2-5

V5A-5/V5B-2 - Varmblodshester 2140 meter autostart.
4 Pastthegate vant helenkelt i Norgesdebuten med mye krefter igjen og gjorde et fint inntrykk. Det var første starten på to måneder og det løpet har trolig gjort godt. Sist så slo han gode hester som Diamond Va Bene, Marcan Photo og No Matter What og slike hester er det ikke mange av i dette feltet. Man skal også huske på at denne lille Sj`s Photo sønnen har vært ute mot de beste i årgangen sin i Danmark.

10 Sexy Dirty Money har gjort to fine innsatser, men bakspor og full vei virker ikke til og være noe fordel for den startkjappe vallaken. 11 Alfi Prelong R.R har brukbar form i kroppen og skulle det bli litt tempo i løpet plukker hun mange ned oppløpet. 7 O`Flying holder fin form, men han må kjøres på sjanse da han har en speed som varer i ca 300-400m. Blir det et slikt løpsopplegg er han aktuell. 3 Negotiable tar tet, men MÅ ha rygg over full vei. Kan vinne med åpning tilslutt hvis formen er bedre. 8 Linderjet G.T har dårlig spor, men formen er brukbar. 1 O`Lillen gikk en fin opphenting sist etter galopp. Blir kuskeforsterket med Malmin i sulkyen. Liten fidus fra et fint spor.
Vår rangering V5A-5/V5B-2: A: 4 B: 10-11-7 C: 3-8-1-12 D: 9-2-6-5

V5B-3 - Varmblodshester 2140 meter voltestart
3 It`s All In The Game gjorde et fint prøveløp som undertegnede så og hesten virket til å ha krefter igjen. Skal etter rapportene kunne en ca 19.0 og da skal vinnersjansene være gode mot hester som ikke virker til å kunne noe. 2 Million Speed gikk prøveløp for to mnd siden og er nok en del forbedret siden da, skal regnes på gardering. 5 Spank Me Twice har visst brukbar kapasitet når han ikke har galoppert. Så går han feilfritt virket han være god nok for en seier. Fryktelig svak kvalitet på denne gjengen.
Vår rangering V5B-3: A: 3 B: 2-5 C: 7-1-4 D: 8-6

V5B-4 - Varmblodshester 2140 meter autostart
4 Boztheman er egentlig en klassehest som skal kunne en god bit her hjemme, men han har ennå til gode å imponere. Møter helt riktig selskap, så han skal krysses tidlig. 2 Gann Golden er i sitt livsform, men han her helt avhengig av rygg reise slik han får bruke speeden sin mot denne gjengen. Har ikke noe spesielt tro på seier hvis de velger å kjøre i tet med hesten.

3 Conclude virker til og holde brukbar form, men mangler det lille ekstra for tiden. Selv om han er melt opp i grunnlaget så skal han regnes med vinnersjanse. 4 Valnes Alice pliktvant i skrotlag i Bergen sist uten å imponere (Nopeacelikeheaven nærmet seg siste 50!) og hun sliter mye med helsen. Kapasitet for seier, men møter noen gode.
Vår rangering V5B-4: A: 4 B: 2-3-4 C: 6-7 D:1

Klikk her for å levere Sportspills eksperttips til Sørlandet

V5B-5 - Kaldblodshester 2140 meter autostart
5 Særheims Kongen var godkjent fra tet sist og spinner trolig til tet igjen, men burde vel strengt tatt vunnet sist. Leder nok lenge her også, men full vei er et lite minus. 10 Hågo Jo har vært radikalt forbedret i sine siste starter og skal helt klart regnes i toppen. 6 Lauvås Jejo virker som han har funnet vinterformen sin og da er han meget god. 1 Kile Håp trengte løpet sist etter pause. Sporet kan bli en felle, da han ikke er noe lyn ut. Åpent bak disse
Vår rangering V5B-5: A: 5 B: 10-6-1-4 C: 3-8-9-11 D: 7-12-2

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere