*Nettavisen* Sport.

Favorittpreget i sør

Foto: Hesteguiden.com

Det er mange store favoritter på farten på Sørlandet søndag, men bankeren sitter Frode Hamre bak. Sjekk våre V5-tips.

Sportspills meny søndag:
V64 Solvalla: Ohlsson sitter på bankeren
Oddstips 1: Vi tror på Raufoss
Oddstips 2: Nederland griper halmstrået
Tippetips søndag: Bonuspotten vokser

Det er nok av hvert å bryne seg på for travspillerne søndag. Haugaland travpark like utenfor Haugesund avholder sin årlige totokjøring der det kan spilles V5 til. På Solvalla er det en flott V64-meny og avslutningsvis er det dobbel V5 på Sørlandet denne søndagen. Vi har naturligvis tips til samtlige.

Sørlandet frister:
V5A - kl 18.00
V5B - kl 19.10

NB. Klikk på dropmenyen i spillboksen under for å velge ønsket beløp på ekspertkupong

HTML EMBED

Det er altså favorittpreget på Sørlandet denne søndagen, og naturligvis fare for lave utbetalinger. Men samtidig er noen favorittene tildels overspilt og dermed blir det fort penger om noen av dem ryker. Aller best vinnersjanse mener vi Frode Hamre har bak 4 Opening Day i V5-5A/V5-2B.

Frode Hamres treårige Chocolatier-sønn Opening Day var strålende vinner på sterk tid på Sørlandet i sin nest siste start. Også sist på Sørlandet så det grønt underveis, men hesten var i overkant stri underveis og måtte gi tapt for gode Sky Air Born G.G. i sluttfasen. Søndag er distansen 500 meter kortere, og veien til tet ligger igjen åpen. Vi kan nesten ikke se en feilfri Poening Day tape dette, selv om vi registrerer fremgang for 5 Linderway G.T og en strålende opphenting etter galopp for Hamres andre stallhest, Legacy Broline, i norgesdebuten. Fra tet skal Opening Day vinne dette.
Rangering V5-5A/V5-2B: A: 4 B: 8-5 C: 6-9-3-2-7

HTML EMBED

V5-1A - Kaldblodshester. 1640 meter voltestart. Monteløp.
Normalt en topp vinnersjanse for 5 Knell som har vært strålende den siste tiden, også i monte i Bergen nest sist. Kristine Kvasnes er en glimrende monterytter og dersom Knell har formen inne fortsatt er det trolig vinneren.

Vi har imidlertid valgt en annen banker og kan derfor ta oss råd til et par garderinger. 2 Hjerteborken er spennende fra strek og sprint passer fint. Det gjør det også for 1 Egestø Gutten som endelig varslet form igjen sist. 6 Valle Verner holder litt usikker form, men har vist at han duger i monte. 13 Horgen Kinge kan få det tøft fra lengste tillegg på en rask sprint, men kan mye.
Rangering V5-1A: A: 5 B: 2-1-6-13 C: 10-11-4-8-7-9-12-3

V5-2A - Varmblodshester. 2140 meter voltestart.
5 Rosemount gjorde et flott debutløp i Drammen mandag og tross startgalopp kom hoppa alene til mål. Dersom ikke det løpet tok for mye på, skal det være fin vinnersjanse her.

3 Thai Passion debuterer fra Alf Torfinn Skeies kvalitetsstall med et flott prøveløp i ryggen. Med Tom Erik Solberg som kusk, kan det bli ledelse fra start til mål. 8 Alberth Laylock forsvant i galopp fra start i sitt debutløp, men Frode Hamre skryter av denne hoppa. Bak disse er det mildt sagt uoversiktlig.
Rangering V5-2A - A: 5 B: 3-8 C: 1-11-7-9-10-13-12-14-4-2 D: 6

NB. Klikk på dropmenyen i spillboksen under for å velge ønsket beløp på ekspertkupong

HTML EMBED

V5-3A - Kaldblodshester. 2140 meter voltestart.
2 Lome Balder blir blytung favoritt etter å ha vunnet med 80 meter i sitt debutløp. Sammen med Kristian Malmin lenset hesten unna i front. Men har var litt uryddig de siste 500 metrene og blir så stor favoritt, at det er spennende å spekulere.

Øystein Tjomsland har voldsom form på stallen i øyeblikket, og fireårshoppa 1 Mølller Faks debuterte på en fin måte på Forus for to uker siden. Her vil garantert Tjomsland henge seg på storfavoritten og hoppa skal på tidlig. 5 Gaupen Nina satt i tet fra spor tolv bak bilen sist i Drammen og dermed kom seieren. Hadde nok tapt for fartsfylte Bell Sona om denne ikke hadde galoppert ut mot oppløpet, men gjorde uansett et fint seiersløp. 6 Hegg Balder er jevn og flink, men også veldig tråkk underveis. Kan sitte der om favorittene roter seg bort. 4 Frøken Franzen viser en viss fart og er kanskje en liten luring her om galoppen unngås.
Rangering V5-3A: A: 2 B: 1-5 C: 6-4-8-7-3

V5-4A/V5-1B - Kaldblodshester. 2140 meter voltestart.
dagens spillenøtt der femten middels kaldblodshester møtes. Sist søndag på Sørlandet smalt det voldsomt i tilsvarende løp da antivinneren Trø Loma vant.

Vi sjanser litt og setter 8 Vår Faxa først. Ikke glem at denne hoppa slo svært gode medaldrende søstre på Klosterskogen i fjor og at hun hevdet seg bra i fireårsløpene. I år har det bare blitt galopp, men på kapasitet er hun blant de beste og feilfritt er hun med i seierskampen. Fart er det også i 7 Brenne Svarta, men hun galopperer svært ofte. 9 Lodda er kraftig på gang og nærmer seg årets første seier nå.

15 Frøyu Tuva er kanskje den med størst fart i dette feltet, men hoppa har vært svært galopplysten i det siste. 2 Tenoren står fint til på strek og dersom Tenoren gidder er han mer enn god nok til å vinne dette.
Rangering V5-4A/V5-1B: A: 8 B: 7-9-15-2 C: 4-6-11-14-1-13-10-5-12-3

NB. Klikk på dropmenyen i spillboksen under for å velge ønsket beløp på ekspertkupong

HTML EMBED

V5-3B - Varmblodshester. 2609 meter autostart.
To hester skiller seg litt ut i dette monteløpet. Fremst setter vi 1 Quelodie Merite som gjorde en fin figur på Forus både nest sist og sist og 2609 meter er sjeldent et minus for franskfødte hester.

2 O'Beron var slått av vår favoritt sist, men gjorde et fint løp og Kvasnes er flink. Siv Emilie Løvvold får oppgaven med å riste liv i 7 Lad's Wonderboy og selv kan Vestfold-jenta klare. Bak disse er det uoversiktlig.
Rangering V5-3B: A: 1 B: 2-7-6 C: 8-4 D: 5-9-3

V5-4B/DD-1 - Varmblodshester. 1609 meter autostart.
Så fikk vi altså oppleve at en feilfri 2 Fleetfoot Hanover tapte fra tet på Momarken for en drøy uke siden. Det var overraskende og inidikerer at toppformen kanskje ikke er helt på plass. Søndagens oppgave er enda finere for Westergaard-hoppa og dersom hun ikke galopperer fra start, ei heller blir for stri er det bra vinnersjanse.

6 Sexy Dirty Money tok seg forbi Fleetfoot Hanover oppunder mål sist, men klarte ikke å slå seg forbi Victor Invalley. Her må trolig Hamre-traveren dra andresporet. Det kan gå. 4 Cull De Sac var svært positiv etter galopp sist og 3 Bar Story er enten tethest eller hesten som sitter i lederrygg her. Skal passes litt.
Rangering V5-4B/DD-1: A: 2 B: 6-4-3 C: 1-7-5

NB. Klikk på dropmenyen i spillboksen under for å velge ønsket beløp på ekspertkupong

HTML EMBED

V5-5B/DD-2 - Varmblodshester. 1609 meter autostart.
Vi obset for 4 Bella Noark foran et V65-løp på Bjerke sist, men fireårshoppa gikk mest på det jevne den dagen. Gjorde et flott løp fra dødens i årsdebuten og leverte også flere fine løp i fjor som treåring. Startsporet er bra, sprint er perfekt og motstanden ikke like tøff som sist. Spillerne nøyer seg med femtevalg og seksprosenter. Se opp.

11 Preston fikk alt sydd opp i norgesdebuten på Bergen travpark og vant lett. Skuffet imidlertid en god del på Forus i den påfølgende starten, men her lukter det tempo og Preston skal tidlig på. 6 Windignant skuffet stort på Forus tirsdag ved ikke å klare å holde unna for enkle Oddset Hæstak. Satt da i tet og møter klart skjerpet motstand her og veien til tet ligger ikke åpen. Blir altfor spilt og er en favoritt i gedigen fare.

1 Icantry drar klar fordel av sprint, men vi tror hoppa er klart best med ryggløp og noen stjerne er det ikke snakk om. 8 Nice Guy hadde vi satt lenger opp på rangeringen fra et bedre startspor, herfra er Berås-hoppa avhengig av temop. Men vi merket oss at hoppa avsluttet flott sist.
Rangering V5-5B/DD-2: A: 4 B: 11-6-1-8 C: 5-12-9-10-2-3 D: 7

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.