*Nettavisen* Sport.

FC København ryster Chelsea

Foto: Jens Nørgaard Larsen (Scanpix)

Vi tror på Ståle Solbakkens menn og kjøper til fire ganger pengene. Sjekk dagens oddstips.

22.02.11 10:40

Det er formidable 87 objekter som tilbys på langoddsen denne tirsdagen. To kamper i Champions League, en drøss med kamper fra England og full runde både i den norske og den finske eliteserien i hockey, og det er flere spennende spillobjekter.

Sportspills meny tirsdag:
Oddstips 2: Norwich lukter på Premier League

Lesertips: Lesernes oddstips tirsdag

Travlunsj Leangen: Vi knaller til med banker direkte

Nesten 4 i odds på FCK
Etter vårt deilige langskudd på Shaktar Donetsk sist onsdag til flotte 3,70 i odds, spenner vi buen enda høyere tirsdag og lanserer FC København hjemme mot Chelsea til friske 3,95 i odds. Favorittene falt som fluer i de fire første åttendedelsfinalene forrige uke og vi tror på nye favorittfall denne uken.

Det er ingen tvil om at FC København er ferd med å distansere sine nordiske rivaler om tronen i Norden, og vi er ikke tvil om at danskene er i ferd med å etablere seg i Europa, kanskje enda sterkere enn det Rosenborg gjorde i sin tid. Trønderne fikk jo merke dette i en treningskamp forrige uke der de ble utspilt og nesten latterliggjort i 0-5-tapet.

FC København gjorde et tilnærmet prikkfritt gruppespill, og det er lite å si på bortetapene mot Barcelona (0-2) og Rubin Kazan (0-1). Hjemme i Parken ble fasiten 2-1-0, og københavnerne viste i 1-1-oppgjøret på hjemmebane mot Barcelona at de er i stand til å spise kirsebær med de store. Med litt mer tur kunne de faktisk vunnet den kampen. Nå skal det tillegges at Barcelona neppe var på sitt beste på det tidspunktet, men er det jo definitivt heller ikke Chelsea for tiden.

Blek Chelsea-utgave
Vi holdt på å skrive den fordums storheten Chelsea, for det er nesten slik man oppfatter det i øyeblikket. Røk ut av FA-cupen søndag etter ekstraomganger hjemme mot Everton, er mer eller mindre avhengt i kampen om ligagullet, og det er svært lite som stemmer for Carlo Ancelottis mannskap for tiden.

Avansementet til gruppespillet fikset riktignok Chelsea veldig lett med å vinne sine fem første gruppespillkamper, men samtidig var trolig Chelsea i den enkleste kvalifiseringsgruppen (Zilina, Spartak Moskva og Marseille). At Chelsea tapte borte for Marseille (0-1) i den siste gruppespillkampen legger vi liten vekt på, all den tid avansementet var sikret på det tidspunktet.

Nyttige lenker for odds og tipping:
Langoddsprogrammet
Lever spillene og sjekk resultatene på mobilen!
Bestill gratis kortleser her!
Følg kampene LIVE her
Øk vinnersjansene med systemspill

Nå er det nok flere som vil hevde at siden FC København ikke er i seriespill, så er det en ulempe for dem (men det så ikke ut som det samme plaget Shaktar Donetsk som var i tilsvarende situasjon på Olympiastadion i Roma). FC København er nok meget godt forberedt til denne kampen, og taktisk briljante Ståle Solbakken har nok en klar oppfatning av hvordan Chelsea skal slås.

Chelsea er inne i et meget tøft kampprogram om dagen, og det spørs om det er mer gunstig, enn det å kunne lade opp i ro og mak som FC København har fått gjort. 4-5-5 er den smått utrolige fasiten til Chelsea på de siste 14 seriekampene, og i tillegg kommer altså cupexiten mot Everton søndag.

FC København har en hundre prosent skadefri tropp å velge fra og er knallsterke hjemme i København. For Chelsea returnerer Fernando Torres, Jose Bosingwa, Nicolas Anelka og Michael Essien til startoppstillingen etter å ha blitt "spart" søndag. Nykommer David Luiz er cuptied, mens Alex og Yossi Benayoun fortsatt er skadet.

3,95 er altså oddsen Norsk Tipping tilbyr for at danskene sikrer seg et supert utgangspunkt før returmøtet på Stamford Bridge. Vi må bare prøve denne, og kampen kan selvsagt spilles som singel. Vi setter vår sedvanlige innsats på hundre kroner.

Spilleforslag 1 tirsdag:
Kamp 22 FC København - Chelsea 3,95 3,30 1,80
Klikk her for å levere denne singelen (innsatsen styrer du selv)

Øvrige vurderinger tirsdag:
- Frisk jager sluttspillplass og imponerte hjemme mot Lillehammer søndag. Tar skalpen til Rosenborg på direkten? Odds 1,85
- Lyon mot Real Madrid synes helt åpen, selv om vi har likt det vi har sett av Real Madrid i de siste kampene. Styr unna-kamp.
- Skaderammede Sheffield United får trøbbel igjen mot Scunthorpe. 2,25 er oddsen på Scunthorpe.
- Svært hjemmesterke Peterborough bør ha en bra sjanse hjemme mot Colchester. Men 1,70 er litt lavt
- Brentford forsterkes med tre lånespillere tirsdag. Kan vurderes til 1,85 mot Tranmere
- Accrington Stanley kan vurderes mot formsvake Crewe. Odds 2,35
- Tottenham til labre 1,60 borte mot Blackpool. Tja, van der Vaart er igjen ute for Tottenham.
- Queens Park Rangers til 1,60 hjemme mot Ipswich som får tilbake strategen Jimmy Bullard. Mulig skrell her?
- Laber odds på Nottingham Forest, Leeds og Watford i sine respektive hjemmekamper

HTML EMBED

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.