Gå til sidens hovedinnhold

- FCK har avgjort ligaen

Med seier mot FC Midtjylland lørdag kan Ståle Solbakken ha distansert rivalene med sju poeng på ti kamper.

FC København leverer resultater som aldri før under Ståle Solbakkens ledelse. Ikke bare åpnet det danske hovedstadslaget mesterligaen med seier mot russiske Rubin Kazan, men i ligaen er FCK allerede i ferd med å stikke av på tabelltoppen.

Etter ni serierunder er Solbakkens menn alene om å ikke ha tapt, og har fire poengs forsprang til nærmest utfordrer - FC Midtjylland. Lørdag er nettopp sistnevnte motstander i Herning.

Med seier der mener flere danske fotballeksperter at kampen om ligagullet allerede er i ferd med å bli uspennende.

Klar tale
- Vinner de over FC Midtjylland i den kommende runden, kan det kanskje få den effekten at konkurrentene nærmest gir opp og i stedet kjemper om de øvrige plassene, sier Silkeborg-trener Troels Bech til den danske storavisen BT tidligere denne uka.

Andre danske trenere sier seg langt på vei enig i den vurderningen.

- Jeg må si at det i mine øyne ikke lenger er noen som kan true FCK. De har avgjort ligaen. De har vist en styrke som er internasjonal klasse, og har gjort rent bord. Tidligere har de mistet poeng når de har spilt internasjonale kamper, men det er ikke tilfellet denne sesongen, lyder dommen til Esbjerg-trener Ove Pedersen.

Ingen vil bli overrasket over om Solbakken & co. gjør kort prosess i Herning lørdag. Sist helg ble erkerivalen Brøndby slått fortjent 2-0 hjemme i Parken etter to scoringer av brasilianske Cesar Santin.

God statistikk
Lørdagens toppoppgjør i dansk fotball er for øvrig også et toppoppgjør på trenersiden. På trenerbenkene sitter de to av dagens Superliga-trenere med best poengstatistikk.

Ståle Solbakken har sikret FCK 2,11 poeng pr. kamp han har ledet laget i Superligaen. FCM-sjef Allan Kuhn er nest best på den samme lista med et snitt på 1,71 poeng.

Samtidig er det mye som taler for at høstkvelden på Jylland blir hyggeligst for Solbakken. FC København er det eneste laget i Superligaen som har flere seirer enn tap i bortekampene mot FC Midtjylland.

15 oppgjør har endt med seks seirer, fire uavgjort og fem tap for Solbakkens klubb.

(ANB)

HTML EMBED
Reklame

Kun i dag: 30 % på alle varer hos Christiania Glasmagasin