Dallas Mavericks holder stø kurs mot sin første NBA-tittel noensinne. Etter 112-103-seieren over Miami Heat natt til fredag, er laget kun én trumf unna å løfte pokalen.

Det står nå 3-2 i kamper til texaslaget i best av sjuserien.

- Nå må vi reise ned til Miami og vinne. Vi må se på den kampen som om det hadde vært kamp sju, sier stjernen Dirk Nowitzki ifølge nyhetsbyrået AFP.

- Ventet på slik kamp
Nowitzki, som hadde ristet av seg feberen han slet med tidligere i uken, satte inn 29 poeng for Mavericks, mens Jason Terry vartet opp med 21 poeng.

- Vi har ventet lenge på å få en slik kamp, der vi fikk mange skuddmuligheter og satte dem, forteller Nowitzki.

- Vi føler vi også hadde muligheter i de fire første kampene, men slet med effektiviteten. Derfor er det gledelig at vi satte sjansene i dag, fortsetter han.

- Ikke stabile nok
For Miami Heat var en småskadet Dwayne Wade den mest effektive spilleren og noterte seg for 23 poeng, selv om han ved et par anledninger måtte til behandling i løpet av matchen.

Superstjernen LeBron James startet også bra og satte totalt 17 poeng i løpet av kampen, men forsvant litt utover i oppgjøret.

- Vi har ikke vært stabile nok så langt i denne finalen. Det må vi gjøre noe med, sier Miami-trener Erik Spoelstra ifølge nyhetsbyrået Reuters.

Allerede søndag spilles neste finalekamp og da må altså Heat vinne på hjemmebane.

HTML EMBED