RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Feberhet Solberg sliter

Foto: BRENDON O'HAGAN (AFP/SCANPIX)
Sist oppdatert:
Klarte ikke følge de beste under åpningen av Rally Japan torsdag.

Sesongens tiende VM-rally åpnet med to publikumsetapper inne i Sapporo Dome – arenaen der Astrid Uhrenholdt Jacobsen og Jens Arne Svartedal ble verdensmestere i skisprint for tre år siden.

Spydebergingen er på jakt etter sin første VM-seier siden 2005, men oppladningen til runden med hovedsete i millionbyen Sapporo har ikke vært den aller beste.

- Sliter litt med forkjølelse og tette bihuler, håper at formen blir bedre til i morgen, sa østfoldingen til sin hjemmeside etter shakedown natt til torsdag.

Noen timer senere sto en feberhet Solberg på startstrek på den første fartsprøven – og følte seg ikke det minste bedre.

Dårlig form
- Jeg har ligget i senga hele dagen og svettet. Formen er ikke veldig bra, sa østfoldingen til Autosport etter målgang.

Han er åttendemann etter to kjørte etapper – slått med 5,7 sekunder av ledende Sebastien Ogier. Plasseringen deler han med storebror Henning.

Petter tar sykdommen med fatning og håper formen bedrer seg inn mot helgen.

- Sånn er det bare. Dette er en del av gamet, og jeg håper jeg er bedre i morgen. Men dagen i dag har vært dårlig, sa han.

God test
I løpet av helgen skal Solberg & co. gjennom publikumsetappen i Sapporo Dome åtte ganger – og spydebergingen føler seg godt forberedt.

- Ettersom denne prøven skal kjøres så mange ganger i løpet av helgen, benyttet vi sjansen til å finne et godt set up på shakedown. Vi fikk testet ut et par ting, og jeg er godt fornøyd med det vi kom fram til, sa østfoldingen lurt.

Storebror Henning, som ble nummer tre i Japan i 2007, er også offensiv.

- Både Petter og jeg hadde for mye gummi på dekkene. Vi skulle kjørt mer på shakedown for å få slitt ned dekkene mer. Men det er mye igjen, og jeg gleder meg til fortsettelsen, sa han etter torsdagens åpning.

Medlidenhet med sine syke bror, har han ikke.

– Dessverre er veiene her av en dårligere forfatning enn de har vært før. Det er veldig løst dekke og generelt dårligere standard enn hva vi har opplevd før i Japan. Men det får vi ikke gjort noe med, så det er bare å gasse, og Petter kan nok ikke regne med å holde følge med meg etter hvert, gliser Henning.

Innfører bonuspoeng
Og nettopp publikumsetapper som den inne i Sapporo Dome vil bli viktigere å beherske i rally-VM i framtida.

Onsdag vedtok nemlig styret i Det internasjonale bilsportforbundet (FIA) nye regler som innebærer at det skal deles ut ekstra VM-poeng på showetapper.

Fra og med neste år pålegges samtlige VM-arrangører å legge inn en publikumsprøve på siste dag av rallyet. For at førerne skal tvinges til å ta stor risiko på disse, vil de tre beste få tildelt henholdsvis tre, to og ett VM-poeng.

Det vil garantert oppildne Solberg & co. til å trykke litt ekstra hardt på gassen.

(ANB)

Sjekk siste sportsnytt her!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere