RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Getty Images

Federer: - Vært hardt å se på Tiger

Sist oppdatert:
Tennisstjernen føler med golfkompisen. Samtidig er han klar for fjerde runde i US Open.

Tiger Woods har vært ille ute sportslig etter utroskapskandalen som oppsto på slutten av 2009. Golfstjernen har ikke klart å løfte spillet sitt til gamle høyder og amerikaneren har falt langt ned på verdensrankingen.

Roger Federer, som blir sett på som svigermors drøm og aldri har vært innblandet i skandaler, er venn med Woods. Han innrømmer at det har vært tungt å se utviklingen til golfkompisen, som også har slitt med skader denne sesongen.

- Det har vært hardt å følge fordi du vet hva en atlet har lyst til å gjøre. Han vil være med å konkurrere og det er nettopp det han ikke har klart å gjøre med skadene hans for øyeblikket, sier Federer, ifølge AP.

Konkurrerte om rekord
Federer forteller at han og Woods snakket sammen på telefonen tidligere i uka. De to verdensstjernene pleide å ha en uhøytidelig konkurranse om hvem som klarte å slå rekorden i antall «grand slam»-titler i hver sin idrett.

I 2009 slo Federer Pete Sampras sin rekord på 14 titler og har nå 16 «grand slams». Woods fortsatt står med sine 14 majortitler.

- Han har gjort så mye på en så kort periode og så lenge, egentlig, noe som jeg også blir inspirert av. Å se de store idrettsmennene gjøre det bra over en lang periode. Jeg har også klart å gjøre noe lignende, sier Federer.

- Det har vært tøft for ham det siste året - det vet han. Det har vært hardt å se og jeg ønsker han alt det beste, legger tennislegenden til.

Måtte slite
Uttalelsene om Tiger Woods kom etter Federers tredjerunde seier mot Marin Cilic.

Seieren kom imidlertid ikke lett for sveitseren. Etter å ha vunnet det første settet 6-3, tapte Federer det andre 4-6. De to siste settene klarte Federer å holde trykket oppe, og de ble vunnet med henholdsvis 6-4 og 6-2.

- Vinden var vanskelig. Det krevde noen justeringer, men jeg gjorde de riktige valgene. Jeg syns det var høy kvalitet over kampen, uttalte Federer etter kampen, ifølge Associated Press.

- Så lenge jeg er videre til neste runde, er jeg fornøyd, la sveitseren til.

PS: Verdenseneren Novak Djokovic er også klar for fjerde runde. Han vant sin kamp mot Nikolaj Davydenko 6-3, 6-4, 6-2.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere