RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Reuters/Scanpix

Federer avslutter på topp

Sist oppdatert:
Roger Federers imponerende comeback mot Andy Murray sikrer førsteplassen.

Verdens beste sveitser hentet seg inn etter en fomlende start mot Andy Murray og vant til slutt 3-6, 6-3, 6-1 i London sent tirsdag kveld.

Seieren sikrer at Federer troner øverst på herrenes verdensranking ved året slutt, for femte gang i karrieren. Han blir den tredje spilleren som troner øverst fem ganger ved årets slutt siden rankingen ble innført i 1973. De to øvrige er amerikanerne Pete Sampras og Jimmy Connors.

Seks strake
Foran 17.500 tilskuere viste Federer seg ikke fra sin aller beste side. Han gjorde spesielt mange feil i første sett. Etter at sveitseren brøt i midten av det andre settet, var det imidlertid lite den skotske motspilleren hadde å stille opp med.

Murray vant det første gamet i sistesettet, men så overtok Federer fullstendig og vant de seks neste. Det er sterkt, ikke minst med tanke på at Murray faktisk har vunnet seks av deres ni siste møter.

Federer er fremdeles ikke sikret en plass i semifinalen i ATPs sesongfinale. Alle fire i grupep A kan fortsatt gå videre. Neste motstander for Federer blir Juan Martin Del Potro, som selv gikk seirende av banen i O2-arena tirsdag.

Del Potro vant også
Den argentinske storspilleren tapte sin første kamp, mot nettopp Andy Murray, og var derfor nødt til å vinne tirsdag, for å ha en realistisk mulighet til å avansere fra gruppespillet.

Fernando Verdasco bød på god motstand. Han tapte riktig nok det første settet 4-6, men kom tilbake sterkt i det andre og utlignet til 1-1 med settseier 6-3.

Det siste og avgjørende settet gikk helt til tie-break etter at Del Potro misbrukte sin matchball på stillingen 5-3. I tie-breaket var imidlertid den argentinske US Open-vinneren ustoppelig. Han vant til slutt 7-1 der.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere