Gå til sidens hovedinnhold

Federer frisk og rask

Tittelforsvarer Roger Federer er friskmeldt før Australian Open.

Ikke siden 1995 har noen vunnet Australian Open uten å ha deltatt i konkurranse i oppkjøringen til turneringen. Den gang var det Andre Agassi som gikk til topps.

Et magevirus har sørget for at Roger Federer har tatt det rolig på nyåret, og sveitseren har dermed det samme utgangspunktet som Agassi hadde for 13 år siden.

Verdens beste tennisspiller forsikrer imidlertid at han er frisk og klar til kamp før turneringen starter til uka.

- Ja, jeg er 100 prosent frisk. Jeg har spilt noen set de siste par dagene, noe som har vært veldig viktig for meg. Så jeg er fornøyd med formen, for å være ærlig. Veldig fornøyd. Fysisk er jeg også i slag nå, ingen flere problemer, sier Federer til Reuters.

Superspilleren kan vinne sin 13. grand slam-tittel om han går til topps i Australian Open. Da er han bare én seier bak rekordholder Pete Sampras.

Så spørs det om Federer takler de nye banene på Melbourne Park.

- Jeg synes overflaten er litt for langsom. Alle klager allerde nå på at den har blitt tregere. Jeg synes ikke det er en god idé å forandre dekket på grand slam-baner. Hva om French Open plutselig gikk over til harde baner? Da hadde det ikke blitt den samme turneringen, slår Federer fast.

Favoritten åpener Australian Open mot argentinske Argentine Diego Hartfield.

Klikk her for full oversikt over sportsnyhetene

Vil du ha sportsnyheter fra Nettavisen sendt til deg på mobilen? Send SPORT til 1984. Tjenesten koster 2,- per melding.