*Nettavisen* Sport.

Federer knuste Agassi

Her kaster sveitseren Roger Federer (24) hendene i været i lykkerus over å ha slått tennisveteranen Andre Agassi (35) i US Open.

12.09.05 07:20

Dette er Federers andre US Open-seier på rad - og hans sjette Grand Slam-tittel. Dermed har han like mange Grand Slam-titler som Stefan Edberg og Boris Becker.

- For sterk
24-åringen avgjorde kampen i fire sett. I tredje så det ut til at veteranen Agassi - som er den eldste deltakeren som har spilt en US Open-finale siden 1974 (Ken Rosewall, 39 år, red.anm) - skulle sette en historisk rekord i finalen. Agassi ledet 4-2 og hadde 30-0 i egen serve, men Federer kom sterkt tilbake, og slo til slutt Agassi med 6-3, 2-6, 7-6 og 6-1.

- Roger var bare for sterk for meg i dag, sa Agassi til publikum etter kampen.

- Dette var den mest spesielle Grand Slam-finalen i karrieren. Å spille mot Andre i New York - det er en drøm. Jeg måtte spille min beste kamp, og jeg gjorde det igjen i finalen. Jeg vet ikke hvordan jeg klarer det, sa Federer etter seieren.

Det kan ha vært siste gang publikum fikk se Andre Agassi spille i US Open. 20 ganger har han deltatt nå, og 35 år er en voksen alder på tennissirkuset. Nå vet han ikke hvordan det blir i tiden som kommer.

Usikker framtid
- Jeg er usikker på hva jeg skal gjøre om en måned, enda mindre om et år fra nå. Akkurat nå er intensjonen min å fortsette å jobbe, med det jeg gjør. Hvis jeg følte at det ikke var gøy, eller at jeg kompromiserte familien min for mye, så -

Federer håper i hvert fall at Agassi fortsetter.

- Jeg vil gratulere Andre med en fantastisk turnering, og jeg håper du fortsetter å spille, så vi kan ha flere minneverdige kamper som dette, sa han.

I kvinnefinalen vant Kim Clijsters over Mary Pierce med 6-3, 6-1.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.