Federer knuste hjemmefavoritten

SLO HJEMMEFAVORITTEN: Roger Federer var tilbake på sitt beste i kampen mot Andy Murray.

SLO HJEMMEFAVORITTEN: Roger Federer var tilbake på sitt beste i kampen mot Andy Murray. Foto: Stefan Wermuth (Reuters)

Roger Federer sikret seg finaleplass i årets Wimbledon-turnering etter at han slo hjemmehåpet Andy Murray i tre strake sett.

Etter en match som varte i litt over to timer gikk sveitsiske Federer til finalen med sifrene 5-7, 5-7 og 4-6. I finalen venter Novak Djokovic.

– Jeg tror jeg vant kampen takket være serven min. Jeg har servet bra gjennom hele mesterskapet. Jeg holdt presset oppe, og jobbet hardt, sier Federer etter kampen.

I det første settet på Centre Court fulgte de to kanonene hverandre tett. Federer vant et game, før Murray utlignet i det neste. Slik fulgte de hverandre før sveitseren fikk overtaket og vant første sett med 5-7.

Etter å ha tapt fjorårets finale for Djokovic var det en revansjesugen Federer som holdt på overtaket gjennom andre sett. Skotske Murray, rangert som nummer tre i verden (plassen bak Federer) presset sveitseren også i andre sett. I likhet med første sett endte også det andre 5-7.

– Det var en tøff kamp. Andy har spilt godt gjennom hele sesongen, sa Federer etter kampen.

– Novak best i verden

Da det sto 2-0 i sett var Federer på god vei mot sin tiende Wimbledon-finale (han står med sju seire og to tap så langt).

Tredje og siste sett startet likt som de to foregående; Federer vant første game, og Murray utlignet. Slik fortsatte de før Murray ikke lenger klarte å komme tilbake, og 4-6 og 3-0 i sett var et faktum.

Federer har vunnet Wimbledon sju ganger tidligere, og står med 17 Grand Slams før søndagens finale mot Djokovic.

– Novak har vært den beste spilleren i mange år nå. Vi har møttes flere ganger, og har vunnet begge to. Så jeg tror vi begge ser fram til finalen, avsluttet Federer.

Tidligere på dagen hadde Djokovic vunnet sin semifinale. Mot franske Richard Gasquet på Centre Courten tok tittelforsvarer Djokovic ledelsen etter 7-6 (7-2) i første sett. I andre sett var Djokovic i føringen, og til tross for press fra Gasquet endte det 6-4.

– Lever drømmen

I tredje sett fortsatte tittelforsvareren presset, og gikk opp til 3-1 før Gasquet reduserte til 2-3, og så til 3-4. Etter en kamp som varte i to timer og 20 minutter kunne Djokovic til slutt juble for finaleplass etter at tredje sett endte 6-4.

– Jeg lever drømmen. Jeg har et ansvar for å spille godt her i tennissportens vugge. Finalen i Wimbledon er den mest sette tenniskampen i verden, og det står mye på spill, sa Djokovic etter seieren. Han benyttet også anledningen til å skryte av motstanderen.

– Richard har spilt en fantastisk turnering, og er en tøff motstander. Han fortjente å komme seg til semifinalen.

I løpet av andre sett måtte Djokovic få behandling på venstre skulder og albue.

– Det er ingen ting som bekymrer meg. Den vil være fin til neste kamp, svarte han da han fikk spørsmål det var noe i veien med skulderen.

Djokovic har vunnet Wimbledon to ganger tidligere, i 2011 og 2014. Han tapte finalen i 2013 for Andy Murray. Herrenes finale spilles søndag.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.