RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
SUVEREN: Roger Federer viste ingen nåde da han vlaset over Alexander Dolgopolov.
SUVEREN: Roger Federer viste ingen nåde da han vlaset over Alexander Dolgopolov. Foto: Jayne Kamin-Oncea / USA TODAY / NTB scanpix

Federer knuste Nadals overmann

Sist oppdatert:
Kan vinne sin femte av fem finaler.

Roger Federer tok seg på mesterlig vis til finale i Indian Wells-turneringen i tennis med 6-3, 6-1 over Alexander Dolgopolov i semifinalen lørdag.

Ukraineren hadde slått ut tre høyere rangerte spillere, blant dem Rafael Nadal, på sin vei til semifinale, men han var sjanseløs mot sveitseren som er klar for sin femte Indian Wells-finale og jakter den femte tittelen.

Federer brukte bare en drøy time på å kvittere ut finalebilletten. Han er full av selvtillit etter å ha tatt sin 78. singletittel i Dubai tidligere i måneden, og han har ikke avgitt sett på sin vei til finalen.

Lørdag fikk han 72 prosent av førsteservene i spill og fikk ikke bruddball mot seg en eneste gang.

-Det var vanskelige forhold for oss begge, men jeg servet veldig bra i situasjoner hvor jeg trengte det. Det gjorde at jeg hadde råd til å ta flere sjanser, sa Federer.

-Alexander har hatt en vidunderlig turnering, så dette var en veldig sterk seier for meg. Hva serven angår var dette en av mine beste kamper i karrieren.

Allerede ved å ta seg til semifinale sikret Federer seg topp fem-plassering på ATP-rankingen for første gang siden september. Om han vinner finalen søndag, er han tilbake i topp fire.

Federer vant bare en ATP-turnering i fjor, men i år har han allerede vunnet i Brisbane og Dubai. Søndag møter han verdenstoer Novak Djokovic eller hjemmefavoritten John Isner i finalen. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere