*Nettavisen* Sport.

Federer med seier nummer 59

I RUTE: Roger Federer. Foto: Darko Vojinovic (Ap / NTB scanpix)

Enkelt for sveitseren i Roland Garros.

25.05.14 16:55

Fjerdeseedede Roger Federer var en av de første spillerne i aksjon i Grand Slam-turneringen Roland-Garros søndag, og han tok seg lett videre.

Den fjerdeseedede sveitseren beseiret slovakiske Lukás Lacko 6-2, 6-4, 6-2 i en oppvisning som varte 84 minutter. Han deltar i turneringen for 16. år på rad og noterte sin 59. seier. Dermed tangerte han rekorden til den åttedoble mesteren Rafael Nadal.

Federer vant turneringen i 2009. De tre andre Grand Slam-turneringene har han vunnet til sammen 16 ganger.

Tvillingpappa
Det var hans første seier siden han nylig ble far igjen. Kona Mirka og tvillingdøtrene Myla og Charlene var på tribunen, men ikke tre uker gamle Lenny og Leo.

- Det var viktig for meg å angripe og holde aggressiviteten oppe. Jeg servet også godt i dag, sa Federer, som gjorde det klart at i hans øyne er Nadal favoritt også i år, tross varierende prestasjoner i grussesongen.

Serve godt gjorde også Milos Raonic. Canadieren la ned 27 ess i sin seier over den australske unggutten Nick Kyrgios.

Mikhail Jouzjnij to for turneringens første comeback. Han tapte de to første settene mot Pablo Carreno, men vant de tre neste.

Søstre på kollisjonskurs
I kvinneklassen viste tittelforsvarer Serena Williams muskler direkte ved å knuse den franske hjemmefavoritten Alizé Lim 6-2, 6-1.

Storesøster Venus Williams spilte samtidig mot fjorårets juniormester Belinda Bencic og seiret 6-4, 6-1. Om de vinner også neste kamp, møtes Williams-søstrene allerede i 3. runde.

Den aller første spilleren som slo seg videre på rødgrusen i Paris var Agnieszka Radwanska. Den tredjeseedede polske stjernen seiret 6-3, 6-0 over kinesiske Zhang Shuai i en kamp der de sju første games endte med servebrudd. (©NTB)Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag