RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: AFP/Scanpix

Federer mot ny finale

Sist oppdatert:
Unngikk svenskesjokk i Wimbledon.

Sist gang Roger Federer og Robin Söderling møttes var i finalen av French Open. Den gang var det sveitseren som gikk seirende ut av duellen. Mandag møttes de på nytt i Wimbledon, men heller ikke denne gangen klarte svenskens yndling å tukte tidenes beste tennisspiller.

Dette betyr at Söderling nå har tapt for Federer 11 ganger på rad, og i mandagens kamp ble han slått i tre strake sett av den suverene sveitseren. Federer vant oppgjøret med sifrene 4-6, 6-7, 6–7.

– I dag ble det nærmest en servekonkurranse. Det var egentlig ikke mange ballvekslinger, sa Federer etter kampen ifølge nyhetsbyrået Reuters.

På vei mot sju strake
Dermed er sveitseren på vei mot sin sjuende strake Wimbledon-finale. Han tapte i fjor mot Rafael Nadal, men vant turneringen fem ganger på rad før tapet mot erkerivalen i 2008.

I motsetning til French Open-finalen, så hang Söderling likevel mye bedre med denne gangen. Både det andre og tredje settet ble avgjort på tie break, og med litt større marginer på sin side, kunne svensken fort ha fått Federer i kne.

– Jeg går ut på banen med den innstillingen at jeg kan vinne hver eneste kamp, men han spilte veldig bra i dag. Jeg synes likevel at jeg fortjente en litt bedre skjebne, sa Söderling ifølge sportsbladet.se.

Federer møter enten Fernando Verdasco eller Ivo Karlovic i neste runde av turneringen.

Ivanovic trakk seg
I damenes turnering var det duket for storkamp mandag. Amerikanske Venus Williams møtte serbiske Ana Ivanovic, men de som hadde gledet seg til et dramatisk og spennende oppgjør måtte dessverre gå skuffet hjem. Ivanovic pådro seg nemlig en skade i hoften, og måtte til slutt trekke seg fra kampen.

Det var kanskje like greit, for den tidligere French Open-vinneren hadde ikke det helt store å by på i kamp mot tredjeseedede Williams. Den amerikanske jenta vant det første settet lekende lett med 6-1, og tidlig i det andre settet måtte Ivanovic altså kaste inn håndkleet. Williams gikk dermed videre.

I kvartfinalen møter hun fra Agnieszka Radwanska fra Polen.

OL-mesteren imponerte
Også fjorårets olympiske mester, Elena Dementieva, var i aksjon mandag, og den russiske jenta viste at hun blir å regne med videre under årets Wimbledon-turnering. I kamp mot landskvinnen Elena Vesina tok hun seg greit videre til kvartfinale med sifrene 6-1, 6–3.

I neste runde møter hun italienske Virginie Razzano.

Sjekk siste sportsnytt her!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere