RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Federer seiret etter startvansker

VANT: Roger Federer.
VANT: Roger Federer. Foto: Andrew Cowie (Afp)
Sist oppdatert:
- Det er alltid flott å spille på centercourten i England.

Roger Federer hadde startvansker mot sin sveitsiske landsmann Stanislas Wawrinka, men en kontrollert opphenting sendte ham videre til semifinalen i Wimbledon-turneringen.

Etter en dårlig start snudde 32-åringen kampen og vant med settsifrene 3-6, 7-6 (7-5), 6-4, 6-4. Han tapte sitt første sett i årets turnering, men beholdt roen og unngikk å gå i samme fotspor som regjerende Wimbledon-mester Andy Murray.

Tidligere på dagen tapte skotten for Grigor Dimitrov i strake sett. Fra før har stjerner som verdensener Rafael Nadal og tidligere Wimbledon-mester Maria Sjarapova røket ut.

Kontroll

Med opphentingen er Federer klar for sin 35. semifinale i en Grand Slam-turnering.

- Det er alltid flott å spille på centercourten i England. Jeg har alltid fått fantastisk støtte helt siden jeg debuterte her i 1998. Stan spilte meget bra i de to første settene, men han begynte kanskje å slite med formen utover i kampen, sa Federer.

Tiebreaket i annet sett ble avgjørende for kampen. Federer hadde tre matchballer, der Wawrinka avverget de to første. Derfra og ut hadde Federer god kontroll.

I tredje sett brøt han landsmannens serv for første gang i oppgjøret. Da det samme skjedde i fjerde sett, hadde ikke Wawrinka mer å komme med. Riktignok kjempet han seg til en breakball og avverget fire matchballer, men han måtte til slutt gi tapt.

Motivert av fiasko

Etter kampen innrømmet Federer at han har vært spesielt motivert for å gjøre en god Wimbledon-turnering etter fjorårets fiasko. Den gang røk han ut allerede i 2. runde.

- Fjorårets turnering ble en stor skuffelse. Wimbledon er alltid et av årets store høydepunkter, sa Federer.

Veteranen møter Milos Raonic i semifinalen. Canadieren slo ut Nick Kyrgios i onsdagens siste kamp.

For Australian Open-mester Wawrinka var turneringen i London uansett en opptur. Kvartfinalen var hans første i Wimbledon noensinne. (©NTB)


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere