Gå til sidens hovedinnhold

Federer ser fram mot hovedmålet

«Tidenes beste spiller» er offensiv før årets Wimbledon og ønsker å ta tilbake gresstronen.

Roger Federer stoppet den ustoppelige «Novak Djokovic», men måtte igjen strekke våpen da verdensener Rafael Nadal sto mellom ham og den første Grand Slam-tittelen siden januar 2010.

Sveitseren har ikke spilte finale i noen av de fire største turneringene på ATP-touren siden han slo Andy Murray i oppgjør om mesterskapet i Australian Open i fjor.

Søndag tapte Federer finalen i French Open for fjerde gang av fem mulige. Alle gangene har Nadal hindret mannen med 16 Grand Slam-seirer i å hente flere titler på Roland Garros-banene.

Viktig for selvtilliten
Men å ta seg til ny finale i en av de aller største turneringene har utvilsomt gjort godt for selvtilliten til 29-åringen.

- Det var viktig å komme seg til en Grand Slam-finale igjen og fortsette spille godt. Jeg føler meg i bedre fysisk form enn på lenge, så det har vært veldig positivt, sier Federer.

Nå retter Roger Federer fokuset mot å gjenreise hegemoniet som kongen av gresstennis når neste Grand Slam, Wimbledon-turneringen, står for tur om to uker.

- Nå har det er selvsagt høy prioritet å vinne Wimbledon om et par uker. Det er alltid det største målet med sesongen. Det var der det hele startet for meg tilbake i 2003, sier Federer, og sikter til at hans første Grand Slam-tittel ble vunnet på London-gresset for snart åtte år siden.

Sveitseren legger til at også det virkelige gjennombruddet hans kom samme sted to år tidligere. Da banket han Pete Sampras for første gang i fjerde runde av turneringen, noe som på mange måter markerte et tronskifte. Den forrige generasjonenes beste spiller på gress måtte gi tapt for arvtakeren.

Kan tangere Sampras
Etter en tung fjorårssesong, der han røk ut i kvartfinalen både i French Open og Wimbledon, føler Federer seg nå klar til å tangere Sampras' sju seirer på naturgresset ved ærverdige All England Club.

Federer vant samtlige versjoner av Wimbledon i årene 2003-2007, men tapte finalen for Rafael Nadal i 2008. Året etter var sveitseren tilbake på toppen etter en rekordjevn og lang finale mot amerikaneren Andy Roddick.

Onsdag spiller Federer sin første kamp på gress for året mot Lleyton Hewitt i 1. runde av turneringen i tyske Halle. Wimbledon-turneringen starter i år 20. juni, og avsluttes etter planen 3. juli.

Reklame

Husker du disse to idiotene?

Kommentarer til denne saken