Federer sikter mot finalen

Foto: PA/Scanpix

Og to skandinavere er klare for åttendedelsfinaler i US Open.

05.09.10 11:12

Roger Federer jakter sin andre Grand Slam-tittel denne sesongen. Fra før har sveitseren vunnet Australian Open og er nå på stø kurs mot karrierens sjuende finale i US Open. Revansjelysten er nok stor etter at tennisesset tapte fjorårets finale og med det endte seiersrekken på 40 US Open-kamper på rad.

Sterk vind
Lørdag slo han enkelt ut franske Paul-Henri Mathieu 6-4, 6-3 og 6-3 i sett. Federer fikk likevel en liten utfordring i den sterke motvinden i New York.

- Det var vanskelig å spille i vinden. Mot vinden skal det bare lite grann dårlig serving, også er motstanderen tilbake i kampen. Jeg synes jeg gjorde en god jobb på den fronten, sa Federer etter kampen, ifølge nrk.no.

I fjerde runde møter Federer enten Jurgen Melzer eller Juan Carlos Ferrero.

Federer - Söderling i kvartfinalen?
Svenske Robin Söderling og danske Caroline Wozniacki er også klare for den neste runden.

Söderling, som er ranket som nummer fem i verden, gikk enkelt videre etter å ha slått nederlenderen Thiemo de Bakker i tre strake sett. Han møter spanske Albert Montanés i åttendedelsfinalen mandag. De to har møttes tre ganger tidligere, samtlige møter i Grand Slam-turneringer, og hver ganger har svensken vunnet. Om Söderling klarer det en fjerde gang venter trolig Federer i kvartfinalen.

Wozniacki med ny rekord
Verdenstoer Wozniacki utklasset Chan Yung-Jan 6-1 og 6-0 i sin kamp og er klar for åttendedelsfinale mot Maria Sharapova.

Wozniacki har spilt glimrende tennis og har hittil i turneringen kun gitt fra seg tre games. Det er ny rekord i US Open. Med Sharapova på andre siden av nettet kan imidlertid statistikken ødelegges noe. Den russiske tennisyndlingen har spilt strålende, også hun, og vant 6-0, 6-0 i sin 16.-delsfinale.

Men Sharapova har stor respekt for den danske jenta.

- Hun spiller sannsynligvis den beste tennisen hun noen gang har gjort om dagen. Hun spilte finale her i fjor, så hun kjenner banen godt. Det blir tøft, men jeg gleder meg.

Sjekk siste sportsnytt her!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mer om emnet: Tennis

Mest lest på Sport

Annonsebilag