Roger Federer (35) var knusende overlegen i søndagens Wimbledon-finale mot Marin Cilic (28).

Servekanonen fra Kroatia ble aldri en stor trussel. Cilic var Federers siste hinder på veien mot en historisk åttende seier i årets mest presisjetunge tennisturnering.

Nå er den sveitsiske supertsjernen aleine på toppen over antall finaleseirer i Wimbledon. Før søndagens kamps delte Federer den statusen med Pete Sampras.

Med settsifrene 6-3, 6-1, 6-4 kapret Roger Federer Wimbledon-tittelen enda en gang. Finalen var over på bare en time og 41 minutter.

- Magisk følelse

- Dette er en magisk følelse. Jeg har hele tiden hatt troen på meg selv. Jeg har hatt noen tøffe finaletap her, men jeg fortsatte å drømme om en seier. Nå har jeg klart det. Jeg håper jeg kan komme tilbake neste år og forsvare tittelen, sa en lykkelig Federer etter kampslutt.

- Og noe som føles enda bedre enn tittelen, er det at jeg er helt frisk og skadefri. Det er utrolig godt, tilføyde han.

Marin Cilic tok tapet med fatning og erkjente at han ikke hadde mye å stille opp med.

- Jeg gjorde mitt beste, det var alt jeg kunne gjøre i dag. Jeg skal gjøre alt for å komme tilbake i en Wimbledon-finale, oppsummerte Cilic.

Løftet seg

Federer hadde litt trøbbel med å holde serven i sine to første servegame, men tok deretter spillet sitt opp på et stabilt og klart høyere nivå enn motstanderen Cilic.

Da kroaten servet for fjerde gang i kampen kom det første servebruddet imot ham. Federer så seg i grunnen aldri tilbake etter det. Andre sett ble vunnet suverent.

Cilic fikk behandling for noe som så ut som en fotskade før tredjesettet. Spilleoppholdet så ut til å gi litt energi tilbake for kroaten. Oppgjøret gikk inn i en mer jevnspilt fase, men det holdt ikke lenge.

Cilic klarte heller ikke å unngå servebrudd i sett nummer tre. Med Federers bunnsolide spill, ble det aldri noen fare for et sensasjonelt Cilic-comeback.

Nærmere toppen

For første gang på over elleve måneder er Federer nå også tilbake blant de tre beste på verdensrankingen.

Veteranen har i tillegg skaffet seg en sjanse til å klatre helt til topps igjen på ATP-rankingen. Der har ikke sveitseren ligget siden den siste uka i november 2012.

Federer har gjort en stort comeback i verdenstoppen denne sesongen, etter å ha slitt med skader store deler av 2016. I januar sikret 35-åringen seg sin femte tittel i Australian Open.

Totalt er han tidenes mestvinnende tennisspiller i de fire største turneringene på herresiden, med 19 Grand Slam-titler på merittlista.