Mye tyder på at Roger Federer er på vei mot sin sjuende strake Wimbledon-finale. Sveitseren har bare blitt bedre og bedre gjennom årets turnering, og onsdag måtte Ivo Karlovic bite i gresset, da Federer sikret seg plass i sin 21. strake Grand Slam-semifinale.

137 serveess
Den 2.08 meter høye Kroaten har servet som en gud gjennom hele turneringen så langt, og før møtet med Federer hadde han knallet inn 137 serveess. Serven hans hadde faktisk ikke blitt brutt en enste gang i løpet av konkurransen. Han åpnet oppgjøret mot sveitseren med banke nummer 138 forbi ørene på motstanderen, men tidenes beste tennisspiller lot seg ikke skremme.

Federer brøt serven til kroaten to ganger i løpet av kampen og gikk hen å vant med sifrene 6–3, 7-5, 7-6. 27-åringen trengte kun 1 time og 44 minutter på å avgjøre.

- Elsker statistikken
– Jeg forventet et jevnt resultat. Det er ikke lett å bryte serven hans, det visste jeg på forhånd, men jeg brøt den to ganger, og vant kampen, sier Federer ifølge Reuters.

– Jeg elsker statistikken min. Det at jeg har kommet til semifinale i Grand Slam-turneringer 21 ganger på rad. 21 en er et fantastisk nummer, og det viser hvor jevn jeg har vært, at jeg har holdt meg skadefri, og at jeg alltid gir alt, fortsetter sveitseren.

I semifinalen møter han vinneren av oppgjøret mellom Novak Djokovic og Tommy Haas.

Sjekk siste sportsnytt her!