RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: AP/SCANPIX

Federer til finale

Sist oppdatert:
Men sveitseren fikk ingenting gratis av Novak Djokovic da han tok seg til sin femte strake finale i US Open.

Det ble ingen dans på roser for Roger Federer da han kjempet om finaleplass i US Open. Men til slutt viste den tidligere verdenseneren seg som den sterkeste.

Som seg hør og bør i en semifinale i US Open, var det duket for et oppgjør mellom to toppspillere. Federer – seedet som nummer to i turneringen – måtte til pers mot tredjeseedete Novak Djokovic fra Serbia. Og det ble en lang og tett kamp.

Hele fire sett måtte til for å kåre en vinner av kampen. Etter at Federer hadde tatt det første settet greit, med 6-3, slo Djokovic tilbake og vant 7-5 i det andre. Federer vant det tredje settet 7-5, og dermed måtte de to spille et fjerde sett.

Men da levnet ikke Federer noen tvil om hvem som var den beste spilleren lørdag. 6-2 ble resultatet i det siste settet. Dermed endte det 6-3, 5-7, 7-5, 6-2 i sveitserens favør.

– Jeg har jobbet hardt hele sesongen for å gjøre det bra i de store turneringene. Å vinne US Open ville betydd enormt mye for meg, sier Federer ifølge Reuters.

Med finaleplassen i lomma er sveitseren på god vei mot sin femte strake seier i US Open.

Federer møter enten verdensener Rafael Nadal fra Spania eller britiske Andy Murray i finalen. Kampen mellom de to er utsatt til søndag på grunn av kraftig regnvær. Murray hadde da vunnet de to første settene 6-2, 7-6, mens Nadal ledet 3-2 i det tredje.

– Hvem jeg foretrekker å møte? Jeg foretrekker trofeet, sier Federer, før han legger til at han gjerne kunne tenkt seg en ny batalje mot Nadal.

Klikk her for full oversikt over sportsnyhetene

Vil du ha sportsnyheter tilsendt på mobilen? Send SPORT START til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding.

Les sportsnyheter på mobilen: Send NETT til 1930 (gratis bokmerke).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere