RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Federer til kort mot Nadal igjen

Foto: AP Photo / Andres Kudacki / Scanpix
Sist oppdatert:
Rafael Nadal ble presset av rivalen, men tok likevel sin 37. strake grusseier.

Tidligere verdensener Roger Federer har slitt mye med topprangerte Nadal de siste årene, og spesielt på sistnevntes favorittunderlag.

På grus er det i det hele tatt svært få som kan hamle opp med den 24 år gamle mallorcaneren.

I lørdagens semifinale i storturneringen Madrid Masters måtte Federer på nytt kapitulere mot Nadal, mannen som fikk sveitseren ned fra tennistronen.

Etter å ha tapt første sett 5-7, fant spanjolen tilbake til taktene som har gjort ham utilnærmelig på grusunderlag i snart to år. Nadal vant de neste settene med sifrene 6-1 og 6-3 og kunne juble for finaleplass.

Dermed har Nadal vunnet to tredeler av kampene han har spilt mot den tidligere tenniskongen. Verdenseneren har nå 16 seirer på 24 møter med Federer.

Til forskjell fra mange andre turneringer på grus har Nadal «bare» vunnet Madrid Masters to ganger tidligere. Det skjedde i fjor og tilbake i 2005.

I finalen venter annenseedede Novak Djokovic. Serberen er absolutt ingen smågutt. 23-åringen har faktisk ikke tapt en eneste tenniskamp i 2011. Han har gått til topps i alle fem turneringene han har stilt opp i denne sesongen.

Med sin semifinaleseier har Djokovic vunnet nå 31 kamper på rad på tennisbanen. Han tapte 4-6 i første sett mot spanjolen David Ferrer lørdag, men også Djokovic skrudde opp tempoet etter en noe treg start. De neste settene tok serberen hjem med sifrene 6-4 og 6-1.

Rafael Nadal har positiv statistikk også mot Djokovic. Her er stillingen 16-9 i favør spanjolen. Djokovic har imidlertid vunnet begge gangene de to har møttes i år.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere