*Nettavisen* Sport.

Federer til kvartfinalen

Foto: Matthew Stockman / Afp / NTB Scanpix

Stoppet Milos Raonic sine knallharde server.

21.01.13 14:47

Roger Federer stoppet effektivt den kraftfulle serven til canadiske Milos Raonic og var videre til kvartfinalen etter en time og 53 minutter.

Sveitseren vant 6-4, 7-6 (7-4), 6-2 over canadieren som sendte av gårde server med en hastighet på inntil 230 km/t i mandagens 16-delsfinale.

Federer som tidligere har vunnet 17 majortitler i tennis, skal nå møte franskmannen Jo-Wilfried Tsonga i kvartfinalen, men selv om Federer vant ganske klart mot Raonic, overbeviste han ikke. Han måtte ha tiebreak for å vinne det andre settet, og han måtte også kjempe hardt for å bryte Raonics serve i første sett.

- Jeg har gode reflekser og reagerer hurtig, forklarte Federer hvordan han klarte å nøytralisere den kraftfulle serven til canadieren.

- Jeg spilte også bedre og bedre etter hvert som kan gikk framover, og hemmeligheten var at jeg klarte å spille fokusert. Det var viktig, sa Federer.

Han sa at erfaringen hans hjalp ham mye i kampen mot Raonic.

- Det gjelder å holde fokus i kamper som dette. Det har jeg lært meg i årenes løp, og det betalte seg i denne 16-delsfinalen, sa sveitseren som er ranket som nummer to i årets første Grand Slam-turnering i tennis. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag