Gå til sidens hovedinnhold

Federer tviler på Murray

Men tennisgigantene møter også en annen sterk motstand i Australia.

Neste uke fortsetter tennissirkuset i Australia. Sesongens første Grand Slam-turnering er den første av flere for tennisproffene, men det blir knallhardt for verdens beste i den steikende varmen «down under».

Roger Federer hadde en svak sesong for han å være i fjor, men neste uker starter han jakten på sin 14. Grand Slam-tittel og ikke minst å kapre førsteplassen på verdensrankingen igjen.

Fremadstormende skotte
En som derimot hadde en strålende sesong i 2008 var Andy Murray. Skotten ligger på 4. plass på verdensrankingen og var blant annet mannen som slo ut Federer fra Madrid Masters.

Murray har startet sesongen best med å slå Federer ut av Qatar Open, og gikk til slutt hele veien i turneringen. Nå har den psykiske krigføringen begynt før årets første Grand Slam.

- Han spiller godt, og avsluttet sesongen på en strålende måte i fjor. Men jeg er overrasket over at bookmakerne setter han som favoritt til å vinne i Australia, sier Federer ifølge BBC.

Og fortsetter:

- Han har aldri vunnet en Grand Slam-tittel. Det å vinne en Grand Slam er noe helt annet enn en vanlig turnering.

Intens varme
Murray på sin side - som trente i glovarme 37 grader i Melbourne på tirsdag - tar favorittstempelet med den største ro.

- Det har ikke noe å si om folk tror på meg eller ikke. Det forandrer ikke mentaliteten min, kontrer skotten.

Med fem seire på sine syv siste ATP-oppgjør mot Federer sier Murray nå at han ikke lenger er redd for å møte forbildet sitt.

- Jo mer du spiller mot han, jo mindre nervøs blir du. Om jeg spiller min beste tennis kan jeg slå ham.

Men det er ikke bare Federer, Rafael Nadal og Novak Djokovic som blir Murrays største fiende. Det er som nevnt en intens varme i Australia, og spillerne må belage seg på å spille kamper i opptil 40 graders varme. Det tror Murray blir tøft.

- Føttene dine brenner og det er vanskelig å puste ordentlig. Fire timer i den varmen er utrolig tøft. Det er derfor det er så viktig å trene mye i varme strøk i desember for å bli vant til varmen, avslutter den hardtsatsende 21-åringen.

Klikk her for full oversikt over sportsnyhetene!

Vil du ha sportsnyheter tilsendt på mobilen? Send SPORT START til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding.

Les sportsnyheter på mobilen: Send NETT til 1930 (gratis bokmerke)

Reklame

Best i test påskeegg 2021

Kommentarer til denne saken