RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Federer ut mot datadømming

(Scanpix/AP)
Sist oppdatert:
Selv med seier i Wimbledon er ikke verdensener Roger Federer helt fornøyd med den elektronisk tennisdømmingen.

Roger Federer spilte stor tennis da han slo Rafael Nadal i søndagens Wimbledon-finale. Seieren til tross, sveitseren er ikke fornøyd med elektronikken i profesjonell tennis. Hawkeye-systemet er designet for å sjekke hvorvidt ballene er inne eller ute, og kan brukes av spillerne når de er usikre.

Diskusjon
Federer mener elektronikken kan ta feil innimellom, og hadde blant annet en diskusjon med søndagens hoveddommer om systemets troverdighet - midt under finalen.

- Hva kan jeg si? Jeg vet ikke hvordan de utviklet disse systemene og om de har tatt høyde for alle muligheter: Hvordan ballen flyr, hvordan den hopper, 3D og alt det der, sier Federer.

Verdenseneren reagerte spesielt sterkt på en avgjørelse som gikk i Nadals favør på stillingen 30-30 da Federer servet i det fjerde settet:

- Jeg sa til dommeren at jeg var glad for at Nadal ville se om ballen på 30-30 var god, fordi jeg visste at den var ute.

-Frustret
«Hawkeye» dømte imidlertid ballen inn.

- Jeg var frustrert fordi jeg allerede hadde blitt brutt én gang. Det at jeg ble brutt enda en gang på denne måten var veldig irriterende. Dommeren sa til meg at han også så ballen ute, avslutter Federer.

Det ble likevel seier i årets Wimbledon, den femte på rad for 25-åringen.

GRATIS OPPSETT: Les Nettavisen på mobilen

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere