RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Federer vant - igjen

(foto: scanpix)
Sist oppdatert:
For tredje tredje gang på tre mulige forsøk vant Roger Federer en Grand Slam-tittel.

Toppseedede Roger Federer gikk som ventet til topps i Australia Open, hvor han møtte den useedede kyprioten Marco Baghdatis i finalen søndag.

Federer vant den tette matchen over den ukjente kyprioten, og bekreftet det hele tennisverdenen antok før turneringen - Roger Federer er verdens desidert beste tennisspiller.

Og som om det ikke skulle være markant nok å vinne tre Grand Slams på rad, så har Federer muligheten, dersom han også vinner French Open senere i år, til å være tittelforsvarer for samtlige av de fire Grand Slam-titlene.

Noe for øvrig bare Rod Laver har maktet i moderne tid.

Roger Federers Australia Open-suksess er hans sjuende Grand Slam-tittel totalt, noe som bringer ham halvveis til Pete "Pistol-Pete" Sampras' rekord på 14 titler. Bare fem spillere har vunnet flere Grand Slams enn Federer.

Det hører også med til historien at sveitseren er ubeseiret i samtlige Grand Slam-finaler han har deltatt i. Ingen annen spiller han vunnet de sju første finalene de har deltatt i.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere