Gå til sidens hovedinnhold

Federer ydmyket i Wimbledon

Roger Federer har vunnet Wimbledon-turneringen seks ganger. I år ble han ydmyket i kvartfinalen.

Sveitsiske Roger Federer har slitt voldsomt i årets Wimbledon-turnering: Tidenes beste tennisspiller lå under 2-0 i sett mot «ukjente» Alejandro Falla allerede i den første runden i London, men kom tilbake og vant 3-2.

Også i andre runde måtte Federer slitte for å karre seg videre, da han til slutt slo serbiske Ilija Bozoljac 3-1 i sett.

Men i onsdagens kvartfinale mot Tomás Berdych var det over for den nåværende verdenstoeren.

Første runde: - Jeg burde tapt
Andre runde: Federer slo «klovnen»

Sjanseløs i tredje sett
Tsjekkeren, som er ranket som nummer 13 i verden, vant det første settet med 6-4, før Federer slo tilbake i andre med en grei 6-3-seier.

Så var det imidlertid ydmykelse på gang på centercourten i Wimbledon.

For i tredje sett var det tydelig at Roger Federer ikke var den samme gamle, og tsjekkeren utnyttet det med å bryte sveitseren to ganger. Dermed endte settet med 6-1 i Berdychs favør, en uvanlig stor seiersmargin mot den sveitsiske stjernen.

Og da mange trodde at Federer skulle slå tilbake i fjerde sett, avgjorde Berdych like godt kampen med 6-4.

Etter kampen er tsjekkeren naturlig nok godt fornøyd.

Seks ganger mester
- Det er fantastisk å spille på denne arenaen, mot en så god spiller som Roger. Det er fantastisk, sier Berdych umiddelbart etter seieren.

Han brukte 2 timer og 35 minutter på å spille ut den meritterte motstanderen, i det som er hans største tennisbragd noensinne.

- Den tøffeste kampen i karrieren min. Jeg er veldig fornøyd, sier Berdych.

Dermed er Federer ute av Wimbledon, en turnering han har vunnet seks ganger de syv siste årene. Unntaket var i 2008, da Rafael Nadal ble for sterk i finalen. Sveitseren har ikke røket ut så tidlig i en turnering på All England Club siden 2002.

I semifinalen venter en duell mot serbiske Novak Djokovic for Tomás Berdych. Serberen slo taiwanske Lu Yen-Hsun enkelt 6-3, 6-2, 6-2 i sin kamp.

Sjekk siste sportsnytt her!

Kommentarer til denne saken