Federer ydmyket Murray

YDMYKET: Andy Murray var sjanseløs mot Roger Federer.

YDMYKET: Andy Murray var sjanseløs mot Roger Federer. Foto: Stefan Wermuth (Reuters / NTB scanpix)

Roger Federer spilte fantastisk tennis og feide nærmest banen med Andy Murray i ATP-finalens gruppespill torsdag. Sveiseren vant 6-0, 6-1.

Det betyr at hjemmefavoritten Murray er ute av ATP-finalen allerede etter gruppespillet, og det skjer etter noe som må være en av karrierens aller mest ydmykende nederlag for skottens del.

Han måtte ha slått Federer i to sett for å ha hatt noen mulighet for å gå videre til semifinalen, men sveitseren spilte så overbevisende og var så dominerende at Murray aldri var i nærheten av å gi sveitseren kamp i det hele tatt.

Aldri tidligere i innbyrdes møter har Federer dominert som han gjorde torsdag. Nå har han vunnet 12, mens Murray har 11 seirer i kamper de to har spilt mot hverandre.

Det første settet var over etter 24 minutter torsdag kveld. Murray var fullstendig bakpå, og det er første gang han har tapt 6-0 i en kamp mot Federer. Han fikk et trøstepoeng i annet sett, da Federer gjorde et par feil, men det andre settet var like håpløst for skotten som det første. Federer brukte ikke mer enn 56 minutter totalt på å knuse Murray etter alle kunstens regler.

Nå vinner Federer gruppe B med tre seirer av tre mulige. Japaneren Kei Nishikori tok annenplassen og gikk også til semifinalen.

Det er først på fredag, når A-gruppen også blir ferdigspilt, at det blir klart hvem de skal møte. (©NTB)


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.