*Nettavisen* Sport.

Feide Federer av banen

Foto: (FOTO: AFP/SCANPIX)

Novak Djokovic er klar for finalen av Australian Open.

25.01.08 12:39

Djokovic, som ikke hadde tapt et eneste sett på sin vei fram mot semifinalen, var også nådeløs mot verdensener Roger Federer. Settsifrene ble til slutt 7-5, 6-3, 7-6. Det var Djokovics andre seier over Federer i karrieren. Fra før av hadde Federer slått Djokovic fem ganger.

Serberen har altså fremdeles ikke avgitt et eneste sett. Og dermed blir det, for første gang siden 2005, en annen vinner enn sveitsiske Roger Federer i Australian Open.

Roger Federer ledet 5-3 i første sett, og kunne serve hjem settet på stillingen 5-4, men Djokovic kom tilbake og vant fire games på rad. I tredje sett hadde også Federer settballer på stillingen 6-5, i tillegg til at han ledet både 2-0 og 3-1 i det påfølgende tiebreaket, men Djokovic spilte så godt som feilfritt hele kampen igjennom. Seieren var med andre ord fullt fortjent.

- Jeg regnet ikke med å spille så godt hele veien, men jeg er veldig fornøyd med spillet mitt, sa han til Eurosport rett etter kampen.

I finalen møter han franske Jo-Wilfried Tsonga, som overrasket alle med å slå ut verdenstoer Rafael Nadal torsdag.

Novak Djokovic er per dags dato ranket som nummer tre i verden. Han har tidligere vunnet sju titler på ATP-sirkuset, men ingen Grand Slam-turneringer.

Klikk her for flere tennisnyheter.
Klikk her for full oversikt over sportsnyhetene.

Vil du ha sportsnyheter sendt til deg på mobilen? Send SPORT til 1984. Tjenesten koster 2,- per melding.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.