*Nettavisen* Sport.

Feide OL-tvilen til side

Odd-Bjørn Hjelmeset staket seg ut fra skistadion på Heistadmoen klokka 13.30.30. Knappe 40 minutter senere var han i Torino.

19.01.06 17:21

HEISTADMOEN (TV 2 Nettavisen): Det har buttet mye for 34-åringen fra Fjellug/Vereide hittil i vinteren. Men til tross for manglende resultater, har landslagstrener Krister Sørgård aldri avskrevet veteranen i kampen om en OL-billett.

- Jeg har vel egentlig følt ganske lenge at Krister har hatt veldig lyst til å ha med noen av oss gamlekara til OL, medgir Hjelmeset etter sitt niende NM-gull.

Han vant den klassiske 15-kilometeren foran Jens Arne Svartedal (29), Frode Estil (33) og Anders Aukland (33). Dermed er det mye som tyder på at det rutinerte firkløveret også går distansen i OL – blant annet på bekostning av unggutten Eldar Rønning (23).

Les også:Svartedal til OL i overfart

Rønning slått av junior
Nordtrønderen har imponert i verdenscupen denne sesongen, men styrket ikke sine OL-aksjer med sjuendeplassen i NM. Rønning ble blant annet slått av junioren Glenn Elvestad fra Gjerdrum, som gikk inn til en overraskende og ikke minst imponerende femteplass i det knalltøffe selskapet.

- Eldar skuffet litt i dag, medgir Krister Sørgård. Herretreneren er imidlertid mer opptatt av dem som ser ut til å ha funnet formen.

For selv om han ikke vil si noe om OL-uttaket, så innrømmer han at dagen ga noen svar. Det kan ikke tolkes annerledes enn at både Odd-Bjørn Hjelmeset og Anders Aukland kan begynne å forberede seg på ta mål av OL-antrekkene.

Med kiropraktor til Seisser Alm
En lettet Hjelmeset smilte og lo på pressekonferansen etter seieren. Norgesmesteren hevder imidlertid at den viktigste kampen hittil i vinter ikke har handlet om å finne formen. Den har handlet om å holde kroniske muskelplager på avstand.

- Jeg har hatt vondt i rygg, i hofte og i lår. Det er det som har hemmet meg. Formen har vært der hele tida, fastslår Hjelmeset.

NM-løpet ble en behagelig opplevelse. Han kjente ikke noe til smertene. Men det betyr ikke at de er borte en gang for alle.

- Jeg har vært til behandling hver dag, for ikke å si flere ganger hver dag. Og behandlingen fortsetter, forteller Hjelmeset, som tar med seg kiropraktoren på høydesamling i Seisser Alm.

Går sprint i Oberstdorf
Men før Hjelmeset reiser opp i høyden, skal han en svipptur innom Oberstdorf, der en ikke helt uvesentlig verdenscupsprint står på programmet søndag.

Der skal de norske gutta slåss om en plass på det norske laget i lagsprinten i OL. Bare to mann får gå, og Tor Arne Hetland har et solid grep om den ene plassen. Odd-Bjørn Hjelmeset slåss med Jens Arne Svartedal og Eldar Rønning om den andre plassen.

Det bekymret han seg imidlertid lite for torsdag ettermiddag.

- Akkurat nå er jeg veldig godt fornøyd med meg sjøl, smiler veteranen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag