Hvilke navn som står på Erik Hoftuns liste over mulige trenere i Rosenborg er en forbausende godt skjult hemmelighet. Men det spekuleres mye av mange. Dagbladet ramser torsdag opp Troels Bech, Kåre Ingebrigtsen og Ronny Deila (du leste riktig - Ronny Deila ...) som aktuelle kandidat til å bli Erik Hamréns erstatter.

Det heteste navnet, etter at Åge Hareide ble Viking-trener, er likevel Trond Sollied.

Og det er slett ikke usannsynlig at Sollied står på den nevnte listen, det er tvert imot relativt naturlig – tatt i betraktning supersesongen RBK hadde med han som trener i 1998 og den omfattende internasjonale erfaringen han har skaffet seg etter den tid.

Etter å ha hørt Sollieds uttalelser til TV 2 onsdag kveld, foreslår jeg likevel at han strykes fra Hoftuns liste.

For måten han uttaler seg på, vitner om at han egentlig ikke er interessert, i hvert fall ikke interessert nok.

Og det er ikke første gang.

Bomtur til Belgia
Hamréns etterfølger blir den niende hovedtreneren i RBK siden årtusenskiftet. I forbindelse med flere av trenerskiftene, for ikke å si de fleste, har Sollied vært nevnt som en mulig og ønsket erstatter.

Stort sett alltid har svaret vært at Rosenborg er interessant, men at det handler om «timing».

Det var også utgangspunktet da Nils Skutle og daværende sportsdirektør Knut Torbjørn Eggen høsten 2007 bestemte seg for at Sollied var mannen de ville ha. Prosessen gikk så langt at de nevnte herrer til slutt følte seg rimelig sikre på at de skulle klare å få Sollied «hjem».

Da de kom direkte fra møtet med Sollied i Belgia til Rosenborgs mesterligakamp mot Schalke i Gelsenkirchen, var det imidlertid med følgende beskjed til norsk presse:

- Trond kan ikke si ja til Rosenborg nå, blant annet av familiære årsaker.

Skutle førte ordet – Knut Torbjørn Eggen framsto som en slagen mann.

Feil svar
Skal man tolke signalene Sollied sendte ut via TV 2 onsdag, er det mye som tyder på at Rosenborg fort kan havne i akkurat samme situasjon som for to år siden hvis de bestemmer seg for at Sollied er hesten de vil sette pengene på.

«Alt har med timing å gjøre. Vi får se om det skulle passe,» sier Sollied.

Det er ikke annet å si enn at dette er helt feil svar hvis han faktisk vil bli RBK-trener.

For situasjonen er så oversiktlig som den kan få blitt. Rosenborg trenger ny trener så fort som mulig, og senest til sommeren. Trond Sollied er arbeidsledig, etter at han fikk sparken i Heerenveen i høst.

Vil han bli RBK-trener, er dette tidspunktet for å si det klart og tydelig.

Hvis ikke foreslår jeg at Erik Hoftun bruker energien på andre kandidater. For eksempel Jan Jönsson.

Riktig nok utbasunerer heller ikke Jönsson den helt store interessen for Rosenborg, og det skulle bare mangle, all den tid han er under kontrakt med en konkurrerende klubb.

Nysgjerrig Jönsson
Signalene Jönsson har sendt ut den siste tiden vitner imidlertid om at hans dager i Stabæk trolig går mot slutten.

- Det å utvikle seg som menneske og leder er viktig for meg, og jeg har en naturlig nysgjerrighet for å lære nye ting. Kanskje gjør man det best i et nytt land, sier Jönsson til Nettavisen torsdag.

Trøndelag er riktig nok ikke noe «nytt land». Men Rosenborg er uomtvistelig en ny utfordring, og ikke minst et bedre springbrett til enda større oppgaver – i nye land.

For Jan Jönsson vil Rosenborg være et steg opp og fram. For Trond Sollied vil det derimot kanskje oppleves som et steg tilbake, mesterligamuligheter til tross.

I et sånt perspektiv vil Rosenborg kanskje alltid være dårlig timing for Sollied.

I så fall er også Sollied dårlig timing for RBK.

Les flere sportskommentarer her!