Oppdatert: Ricardo Ricco har ikke innrømmet blodoverføring. Han har kun innrømmet å ha injesert jern. Det italienske nyhetsbyrået ANSA har rettet sitatene de tidligere publiserte.

- Blodoverføringen som ble sagt gjennomført av rytteren Riccardo Ricco er grunnløs. Det var bare en jern-løsning som var foreskrevet av en lege. Ingenting med blod, heter det nå.

-----

Dopingsagaen om Ricardo Ricco startet midt i Tour de France i 2008. Etter to imponerende etappeseirer i fjellene kom den positive dopingprøven.

Det var ikke uventet.

I 2010 gjorde italieneren, populært kalt «kobraen», comeback for Ceramica Flaminia, før han senere på sesongen forsvant til nederlandske Vacansoleil.

Det tok ikke lang tid før Ricco igjen var i dopingjegernes søkelys. Sjette februar i 2011 ble han i all hast fraktet til sykehuset på grunn av en nyrefeil.

Ifølge flere ansatte, både leger og sykepleiere, på sykehuset innrømmet han å ha begått en blodoverføring hjemme på eget kjøkken.

Blodoverføring er den eldste formen for bloddoping. Man tapper kroppen for blod, oppbevarer det, for så å injesjere det på et senere stadie.

Senere har han nektet og noen gang å ha uttalt noe slikt, men nå ser det ut til at den kontroversielle italieneren har snudd.

Ifølge flere italienske og internasjonale medier har han innrømmet en blodoverføring, men hevder denne ble gjort «på medisinsk resept».

Ricco ble sparket fra Vacansoleil etter episoden i vinter. Han signerte i sommer for det kroatiske Meridiana Kamen-laget. Han har aldri konkurrert for dem på grunn av at den italienske olympiske komiteen, CONI, har nektet han lisens på grunn av hensyn til hans helse.

Ricco risikerer nå utestengelse fra all konkurranseidrett på livstid.