*Nettavisen* Sport.

Feilen som lurte det norske laget

For første gang stiller Norge i lagkonkurransen i VM i alpint. (fra venstre) Leif Kristian Haugen, Nina Løseth, Mona Løseth og Henrik Kristoffersen representerer Norge i konkurransen. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix

Forberedte seg på duell med VM-favoritten da Slovenia plutselig fikk plassen.

12.02.13 19:03

SCHLADMING (NTB): Arrangørene mente det norske laget var videre og sendte løperne til topps for ny duell mot Østerrike. Det var feil.

Da Leif Kristian Haugen hadde vunnet sin duell i åttendedelsfinalen, men kjørt inn til en tid seks hundredeler svakere en beste slovener, var det klart for alle som hadde lest reglene at Norge var utslått.

Men forvirringen var totalt. Slovenerne ble sendt på intervjurunde, mens Norge ble sendt til ny start. Etter mye om og mén kom kontrabeskjeden til den skuffede norske kvartetten. Det ble ingen kvartfinale mot hjemmefavorittene fra Østerrike.

- Dette ble litt dramatisk, og det er klart jeg er skuffet. Det er også irriterende med de seks hundredelene som skilte fra oss en kvartfinale mot Østerrike. Jeg vet ikke helt, men kanskje kunne jeg tatt dem helt i starten, sa Leif Kristian Haugen til NTB.

- Trodde ikke på dem
- Jeg trodde faktisk ikke på arrangørene da de sa vi var videre, for jeg var med i en tilsvarende konkurranse i fjor, og reglene var de samme da. Derfor ble jeg ikke så skuffet da jeg fikk beskjeden om at vi likevel ikke skulle møte østerrikerne, sa Henrik Kristoffersen.

- Jeg kjørte ikke så veldig bra i den duellen jeg tapte. Det ble et par feil etter en brukbar start, slo Kristoffersen fast.

- Beskjeden om at vi ikke var med lenger kom like før starten mot Østerrike. Jeg hadde forberedt meg i pausen som om jeg skulle kjøre, men det var stor usikkerhet og mye fram og tilbake, sa Haugen, som mente han selv hadde gjort en god jobb.

Fra glede til skuffelse
- Jeg ble så glad da vi fikk beskjed om å kjøre til topps og forberede oss til kvartfinalen, men nå er jeg skuffet. Det hadde vært bedre å få denne beskjeden med en gang, sa Mona Løseth.

- Det var veldig moro å kjøre her, og stemningen var elektrisk. Det var helt fantastisk. Jeg er fornøyd med egen innsats også, sa den raskeste av Løseth-søstrene i den ene omgangen Norge var med.

- Det må være grunn til å kritisere arrangørene. Vi visste ikke hvordan reglene var, men de burde ha visst det.

- Dette ble som å få lørdagsgodt uten å få noen glede av det. Slik føltes det i alle fall for meg, sa Nina Løseth til NTB.

Hun var på ingen måte fornøyd med sin egen innsats.

- Nei, jeg kom aldri inn i noen god rytme. Dessuten gikk jeg for rett på portene. Min innsats var dårlig, så det hadde passet med en revansjomgang mot østerrikerne, men slik gikk det ikke.

I den historiske første starten et norsk lag hadde i denne disiplinen ble det rask exit. Faktum er at den norske kvartetten var den første som ble slått ut av lag-VM tirsdag.

Østerrike slo Sverige i finalen og ble verdensmestere. (©NTB)

Nettavisen fulgte lagkonkurransen direkte her.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.